Traian Băsescu: PSD a votat pentru susţinerea lui Klaus Iohannis la preşedinţia Consiliului European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu FOTO Mediafax
Traian Băsescu FOTO Mediafax

Traian Băsescu a declarat duminică, în cadrul emisiunii „Dosar de politician“, că la Congresul de sâmbătă, reprezentanţii social-democraţilor au votat în unanimitate în favoarea începerii dezbaterilor pentru cinci convenţii naţionale.

Printre aceastea se numără şi convenţia naţională pentru preşedinţia Consiliului UE, PSD votând ca România să preia conducerea Consiliului. 

Prin urmare, Traian Băsescu afirmă că social-democraţii au votat ca preşedintele Klaus Iohannis să preia conducerea instituţiei pentru că este singurul care îndeplineşte toate condiţiile.

„Aici trebuie să lăsăm deoparte atacurile, răfuielile politice, politicile partizane şi să stabilim împreună care sunt proiectele majore pe care trebuie să le aibă România în vedere, dar şi care sunt realizabile”, a precizat Liviu Dragnea, sâmbătă.

„Daddy a propus cinci convenţii să fie semnate. (...) Congresul a votat că PSD se va bate pentru ca România să preia mandatul după Donald Tusk, în 2019 se termină în iunie-iulie şi intră în funcţiune în septembrie”, a spus fostul şef al statului.

Traian Băsescu a explicat că, de fapt, Dragnea şi PSD au votat pentru susţinerea preşedintelui Iohannis.

„La preşedinţia ConsiliuluI European trebuie să susţii după regulile Consiliului. Întotdeauna, preşedintele se alege dintre membrii Consiliului. Numai pe domnul preşedinte Iohannis îl avem. PSD nu a avut niciodată membru în Consiliul European. Klaus Iohannis e singura persoană care îndeplineşte condiţiile. Viorica Dăncilă nu poate pentru că nu e membră a Consiliului European. (...) .PSD a votat ca România să dea preşedintele ConsiliuluI European. Iar liberalii au votat că îl susţin pe Iohannis pentru preşedinţia României. Deci domnul Iohannis are asigurate două mandate simultan. PSD a votat pentru susţinerea lui Klaus Iohannis la şefia Consiliului European. E o şarlatanie din partea lui Dragnea, i-a păcălit. El, în mintea lui, şi-a spus: „Domnule preşedinte, mergeţi dumneavoastră la Bruxelles, iar eu iau preşedinţia României“, a declarat Băsescu, în direct, la B1 TV

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite