Traian Băsescu: „Udrea este un politician pragmatic, nu vă uitaţi la ea că este blondă. Blaga îngroapă partidul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu susţine că Elena Udrea are cel mai mare potenţial de creştere în PDL FOTO AP
Traian Băsescu susţine că Elena Udrea are cel mai mare potenţial de creştere în PDL FOTO AP

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi seară că Elena Udrea „este un politician pragmatic“. În schimb, deşi a arătat că „ţine“ la Vasile Blaga, şeful statului este de părere că actualul lider pedelist „îngroapă partidul“.

 Referindu-se la Elena Udrea, preşedintele Traian Băsescu a declarat la Digi 24 că aceasta este „un politician realist“.

„Nu vă uitaţi la ea că e blondă“, a continuat preşedintele, „e extrem de pragmatică. Ştie bine că epoca Băsescu s-a terminat. Eu nu mai pot fi nici preşedinte de partid, nici nu mai pot să însufleţesc, probabil, largi categorii de electorat. Ea, pe orice analiză făcută, are cel mai mare potenţial de creştere în PDL“, a spus preşedintele, referindu-se la o declaraţie a Elenei Udrea în care ea a susţinut că „epoca Băsescu“ trebuie încheiată în cadrul Partidului Democrat-Liberal.

 Şeful statului a mai afirmat că Elena Udrea poate fi o soluţie pentru formaţiunea democrat-liberală, deoarece are un potenţial mare de creştere, adăugând că a apreciat la ea curajul de a intra în competiţie.

Întrebat ce şansă îi dă europarlamentarului Monica Macovei pentru şefia PDL, Băsescu a răspuns: „Îi dau o şansă bună dacă va da sentimentul că e ataşată de partid şi că rămâne în partid, indiferent care va fi rezultatul. Ştiţi că eu i-am susţinut pe aşa-numiţii intelectuali, că a fost Monica Macovei, că a fost Cristian Preda, că a fost Sever Voinescu“.

În ce îl priveşte pe Vasile Blaga, Traian Băsescu a spus că acesta nu mai poate fi tipul de lider care să tracteze partidul.

„Vreau să vă spun că eu ţin la Blaga foarte mult, dar îi spun : «stop, pentru că îngropi PDL. Şi eu n-aş vrea să-l îngropi». Atât. Fiecare avem o limită până la care putem tracta un partid. Vasile n-o are. Nu mai are potenţial de creştere. Probabil potenţialul lui s-a suprapus cu al meu şi nu mai poate fi tipul de lider care să tracteze partidul“, a conchis preşedintele.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite