Traian Băsescu: Unii abia acum descoperă Acordul de colaborare instituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu FOTO Mediafax
Traian Băsescu FOTO Mediafax

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat marţi că Acordul de colaborare instituţională se află pe site-ul administraţiei prezidenţiale încă din 14 decembrie 2012, precizând că a trimis o copie a documentului Consiliului Superior al Magistraturii.

„Acordul de colaborare instituţională. Se pare că unii abia acum îl descoperă, inclusiv CSM are unele nedumeriri consistente. Am transmis CSM o copie a acestui Acord, deşi el se află pe site-ul Preşedinţiei încă din 14 decembrie 2012. Este deschis accesului publicului, comentariilor şi chiar şi ziariştilor care vor să-l citească”, a declarat Băsescu, citat de Agerpres.

Acesta a citit câteva paragrafe din acordul de cooperare instituţională, în cazul în care ar exista vreun membru al Comisiei care să nu-l fi citit.

Şeful statului a menţionat că un punct de interes pentru justiţie este consolidarea independenţei justiţiei în raport cu influenţa politică, respectarea prevederilor Constituţiei la emiterea ordonanţelor de urgenţă şi punerea în aplicare a deciziilor Curţii Constituţionale. „Mâine am de promulgat o lege în care majoritatea USL n-a respectat recomandările Curţii Constituţionale”, a spus preşedintele României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite