Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta se întâlnesc, astăzi, cu Prinţul Charles al Marii Britanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul Charles se întâlneşte, în cursul după-amiezii, cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta. Prinţul Charles a sosit joi în România.

Întâlnirea dintre Alteţa Sa Regală şi premier va avea loc la ora 14.00, urmând ca la ora 15.00, Prinţul de Wales să fie primit de şeful statului la Palatul Cotroceni. 

Prinţul Charles a aterizat, joi, la Târgu Mureş, iar vineri a vizitat localitatea mureşeană Archita şi a discutat cu şeful Consiliului Judeţean Mureş, precum şi cu personalităţi medicale despre inventarierea şi păstrarea patrimoniului transilvănean, respectiv despre înfiinţarea unei clinici în zonă.

„Am avut o discuţie de 30 de minute, care s-a axat pe zonă - patrimoniul arhitectural şi natural şi protejarea acestuia. Intenţionăm ca, alături de judeţele Sibiu şi Braşov, să inventariem patrimoniul transilvănean. În proiect va fi partener şi Biserica Evanghelică, proprietarul celor mai multe biserici fortificate de aici. Vrem să facem un plan urbanistic general, cu aceleaşi reguli, expres prevăzute, care să contribuie la prezervarea patrimoniului. Până acum, în România n-a mai existat un astfel de proiect. Prinţul Charles a spus că va contribui cu consultanţă printr-una din fundaţiile sale“, a precizat Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş. 

Potrivit acestuia, Prinţul de Wales a fost însoţit de o delegaţie din care a făcut parte şi ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris.

Prinţul Charles are patru case în satul covăsnean Valea Zălanului, ultima cumpărată în primăvara acestui an, potrivit primarului din comuna Malnaş, Kasleder Jozsef. . 

Material în curs de actualizare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite