Traian Băsescu: „Vom avea probleme la raportul MCV cu Guvernul şi cu Parlamentul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu: „Vom avea probleme la raportul MCV cu Guvernul şi cu Parlamentul”. FOTO: presidency.ro
Traian Băsescu: „Vom avea probleme la raportul MCV cu Guvernul şi cu Parlamentul”. FOTO: presidency.ro

În viitorul raport privind Mecansmul de Cooperare şi Verificare (MCV) vor fi menţionate probleme în privinţa a două instituţii ale Romaniei, Guvernul şi Parlamentul, a declarat, luni seară, preşedintele Traian Băsescu, la postul de televiziune B1.

Şeful statului a spus că noul raport pe Justiţie realizat de Comisia Europeană va scoate în evidenţă deficienţe nu ale organelor juridice, ci ale Guvernului şi Parlamentului.

„Vom avea probleme pe raportul pentru justiţie, nu cu DNA, cred că va fi bine evaluat, pozitiv, nu cu Înalta Curte, cred că va fi evaluat pozitiv, nu cu DIICOT, pentru că văd că au întărit consistent lupta împotriva traficului de droguri şi a clanurilor locale, dar vom avea probleme cu Guvernul şi cu Parlamentul”, a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a spus de asemenea că problema concretă a Guvernului pentru raportul MCV este că a păstrat în functii doi miniştri, în ciuda faptului că erau cercetaţi şi trimişi iî judecată.

„Problema Guvernului este că reuşeşte să aibă doi miniştri, Fenechiu, pe care l-au ţinut până când a fost condamnat, şi pe Dragnea, care are dosarul trimis în instanţă. Eu nu ştiu ce vor spune instanţele, dar când ai un ministru trimis în judecată, până când se dă măcar prima sentinţă, îl retragi din Guvern”, a declarat Traian Băsescu, la postul B1.

Totodată, şeful statului s-a referit şi la Parlament, atrăgând atenţia că din perspectiva raportului MCV această instituţie are o problemă deoarece a refuzat să pună la dispoziţia Justiţie pe foştii miniştri Dobre, Borbely şi Vosganian.

Traian Băsescu a dorit să sublinieze ca aceste observaţii nu sunt „bârfe”, deoarece ştie cum se gândeşte la Bruxelles.


Citeşte şi:

Traian Băsescu: „PSD nu poate câştiga alegerile prezidenţiale fără PNL”

Partidul Social Democrat (PSD) nu are nicio şansă să câştige alegerile prezidenţiale de anul viitor, dacă se va separa de Partidul Naţional Liberal (PNL), a declarat, luni seară, Traian Băsescu, la postul B1, adăugând totodată că premierul Victor Ponta nu are şanse să devină preşedinte.

Băsescu, despre disputa cu SRS: Planul a fost un preşedinte suspendat pentru înaltă trădare, iar Crin Antonescu la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a discutat luni, la B1 TV, pe marginea excluderii senatorului Sorin Roşca-Stănescu din PNL, despre desecretizarea Dunărea Operativ, măsurile fiscale asumate de guvern, ruperea USL, dar şi despre Dreapta românească.

Antonescu: „I-o fi dor lui Băsescu, dar nu avem în vedere o suspendare a sa din funcţie”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că nu se are în vedere un nou demers de suspendare din funcţie a şefului statului, el comentând astfel declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu pe acest subiect.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite