Traian Băsescu: Absorbţia redusă a fondurilor europene este o dovadă a lipsei de patriotism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Adevărul
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Adevărul

Fondurile europene au devenit deja o vulnerabilitate a României, o probă a lipsei de patriotism, în loc să devină un avantaj, a afirmat preşedintele Traian Băsescu.

„Au devenit o vulnerabilitate pentru că nivelul redus al absorbţiei fondurilor alocate pentru coeziune se constituie într-o probă - care nu poate fi contestată - a lipsei noastre de capacitate administrativă. Eu aş merge mai departe şi aş spune că este, cel puţin până în prezent, şi o probă a lipsei de patriotism.

Cum poţi explica altfel dezinteresul pentru neutilizarea în timp util a 19 miliarde de euro necesare modernizării infrastructurii şi extrem de utile pentru crearea de noi locuri de muncă ? Este corect să scot din aceste referiri negative fostul MDRT, unde absorbţia fondurilor a fost mai bună şi, cel puţin până anul trecut, în acord cu graficul de asigurare a banilor alocaţi. O dovedesc cifrele. În rest, în mod egal şi miniştrii şi funcţionarii au probat şi incompetenţă şi lipsă de patriotism“, a explicat şeful statului, miercuri, într-un interviu acordat site-ului caleaeuropeană.ro. 

În context, el a catalogat declaraţiile guvernanţilor pe această temă ca fiind „în linia unei retorici fără acoperire“ dar şi-a exprimat speranţa că lucrurile „vor merge mai bine“.

„Să sperăm că lucrurile vor merge mai bine de acum înainte, chiar dacă, trebuie să recunosc, declaraţii de genul «anul acesta vom absorbi 50% din banii europeni», venite din partea guvernanţilor, îmi par a fi în linia unei retorici fără acoperire şi care fixează guvernanţii în zona incompetenţei şi a incapacităţii de a înţelege mecanismul de absorbţie a fondurilor europene“, a mai spus preşedintele Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite