Politică

articolul anterior articolul urmator

Traian Băsescu cere USL să înceteze politizarea ICR

4
18 Jun 2013 15:42:59
Autor: Sebastian Zachmann
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedinte Traian Băsescu face un apel la adresa conducerii Senatului şi la senatorii USL „să înţeleagă importanţa“ ICR pentru imaginea culturii româneşti şi a României în lume şi „să înceteze de îndată demersurile de politizare a acestei instituţii cultural“, conform unui comunicat al Preşedinţiei.

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, îşi exprimă îngrijorarea faţă de continua decredibilizare a Institutului Cultural Român ca urmare a schimbărilor brutale a conducerilor instituţiei şi a politizării la care USL supune ICR în ultimul an; intenţiile de folosire ca instrument politic a unei instituţii al cărei unic scop este promovarea culturii româneşti în lume, demersurile de politizare a activităţilor pe care ICR le desfăşoară şi a aparatului său de lucru, aşa cum confirmă şi evenimentele din ultimele zile, nu au făcut altceva decât să continue procesul de degradare a imaginii Institutului Cultural Român“, se menţionează în comunicat.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu „face un apel la adresa conducerii Senatului şi la senatorii USL să înţeleagă importanţa Institutului Cultural Român pentru imaginea culturii româneşti şi a României în lume, să dea dovada unui comportament responsabil şi să înceteze de îndată demersurile de politizare a acestei instituţii cultural“.

Plenul Senatului a adoptat, marţi, proiectul de hotărâre privind încetarea mandatelor preşedintelui Institutului Cultural Român (ICR) Andrei Marga şi al vicepreşedintelui Horia Gârbea ca urmare a demisiilor acestora, dar şi revocarea lui Vladimir Simon din funcţia de vicepreşedinte al ICR.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Utilizator Adevărul
18.06.2013, 16:53:37

Comentariu considerat abuziv.

mantea vali
18.06.2013, 17:20:42

Liniste! Vorbeste EL... Omul 10 ani de "traiti bine". Fiti foarte atenti ce spune. E vital!

0 (2 voturi)
unU
18.06.2013, 18:54:01

Basescu cere altora sa nu faca ceea ce el a facut ani de-a randul. Omul asta va ajunge de rasul natiei !...

xmann
18.06.2013, 21:37:38

are dreptate, ICR este o institutie care ne reprezinta in toata lumea. in fruntea ei nu poate sta orice trepadus, acolo trebuie instalata o persoana competenta, cunoscuta pt calitatile ei morale si intelectuale. s-o puna pe EBA.

Modifică Setările