Trei deputaţi au fost excluşi din AUR. Decizia, dupa ce doi dintre ei şi-au anunţat demisiile în Parlament. Cum justifică conducerea partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Congresul AUR FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Congresul AUR FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Biroul Naţional de Conducere al AUR a decis în unanimitate excluderea deputaţilor Dănuţ Aelenei, Nicolae Roman şi Ciprian Ciubuc din partid. Claudiu Tărziu a precizat pentru a „Adevărul” că membrii formaţiunii au fost forţati să ia decizia, statutul sancţionând acţiunile care dăunează imaginii publice a partidului. Potrivit unor surse din interiorul formaţiunii, cei trei parlamentari ar urma să treacă în APP, partidul înfiinţat de Liviu Dragnea.

Preşedintele CNC, Claudiu Tîrziu, a precizat, într-un răspuns pentru „Adevărul”, că „Statutul partidului sancţionează atacurile la adresa partidului, acele acţiuni care fac rău imaginii publice. Am fost forţaţi să luăm această decizie, iar Biroul Naţional de Conducere a decis în unanimitate aplicarea sancţiunilor. De altfel dumnealor şi-au prezentat demisia din grupul parlamentar şi informaţia este una publică”, a precizat Claudiu Tîrziu, într-un răspuns pentru Adevărul. 

Tîrziu a mai precizat: „Nu vom tolera niciun fel de abateri şi vom fi neînduplecati în lupta noastră pentru apărarea intereselor românilor. Orice şantaj este exclus. Credem că au fost prost sfătuiţi de rău-voitori, cineva i-a instigat să facă acest lucru, iar lipsa de experienţă politică probabil s-a văzut. Pe moment aceasta este decizia”. 

Decizia vine la scurt timp după ce deputaţii Dănuţ Aelenei şi Nicolae Roman au demisionat din Grupul parlamentar al AUR de la Camera Deputaţilor. 

Surse din AUR au declarat pentru „Adevărul” că cei trei parlamentari se pregătesc să intre în Alianţa Pentru Patrie, partid înfiinţat de Liviu Dragnea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite