Trei picături de fair-play pe stomacul gol, dle. prim-ministru

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu puţină vreme, într-o emisiune pe un post naţional de televiziune, dl. Crin Antonescu a declarat cu subiect şi predicat: „Viktor Orban este un model pentru mine”.

Poziţia co-preşedintelui USL mi s-a părut inacceptabilă, cum la fel de inacceptabil este apreciat şi comportamentul lui Viktor Orban de Comisia Europeană, şi i-am cerut co-preşedintelui Victor Ponta să-şi spună public punctul de vedere: împărtăşeşte sau nu opţiunea lui Antonescu.

După o săptămână de deplină tăcere, abia după ce s-a întors de la Strasbourg unde, în faţa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, şi-a exprimat recunoştinţa pentru „rolul onest şi echilibrat” jucat de Consiliul Europei în evoluţia spre democraţie a României, premierul Victor Ponta a înţeles că este obligat să răspundă solicitării noastre, pentru a elimina orice nefericite confuzii în mintea celor cărora tocmai le-a exprimat gratitudinea asupra poziţiei pe care se plasează: „În materie de Viktor Orban, în mod sigur nu mă înţeleg cu Antonescu, avem păreri diametral opuse”.

Dacă lucrurile s-ar fi oprit aici, orice comentariu în plus ar fi fost futil. Numai că dl. Ponta, după ce nu a avut încotro şi a mai oferit o probă asupra compatibilităţii tot mai schiloade care îl leagă de dl. Antonescu, încearcă să se răcorească dând un bobârnac PDL, care, vezi Doamne, probează superficialitate când cere opinii critice la adresa partidului lui Viktor Orban, câtă vreme fac parte din acelaşi grup politic în Parlamentul European.

Tristă şi infantilă prestaţie, dle. Prim-ministru! După ce vi s-a dat o mână de ajutor şi aţi fost împins să vă pronunţaţi cât mai repede şi cât mai clar asupra gafei de proporţii comisă de partenerul dvs. politic, acum, în loc de cuvenitele mulţumiri, încercaţi s-o daţi pe după plopi. Nu se face. Trei picături de fair-play, dimineaţa, pe stomacul gol sunt sigur că v-ar da un bine-venit plus de onestitate în relaţiile cu cei din jurul dvs. Vă asigur că vă veţi simţi un alt om.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite