Tribunalul Bucureşti pune cruce epopeii din PMP. Instanţa a decis că Eugen Tomac este preşedintele de drept al partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Tomac FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Tomac FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Tribunalul Bucureşti a admis organizarea Congresului PMP de anul acesta, rezultând că Eugen Tomac este preşedintele de drept al PMP. Decizia instanţei vine după un lung scandal între Eugen Tomac şi Cristian Diaconescu privind şefia partidului, după ce fostul preşedinte a acuzat că organizarea Congresului în care a fost ales Tomac nu este conformă statutului formaţiunii.

„𝐀𝐬̦𝐚 𝐜𝐮𝐦 𝐞𝐫𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐢𝐳𝐢𝐛𝐢𝐥, 𝐦𝐞𝐫𝐠𝐞𝐦 𝐦𝐚𝐢 𝐝𝐞𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐮𝐥𝐚 𝐚𝐥𝐞𝐚𝐬𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐠𝐫𝐞𝐬! Instanţa de judecată a dispus ieri, 22.06.2022, înaintarea cererii formulate de Partidul Mişcarea Populară către Prim-Grefierul Tribunalului Bucuresti - în vederea înregistrării în Registrul Partidelor a documentelor ce atestă desfăşurarea Congresului din data de 19.02.2022. Rămâne cum am decis la Congres: PMP, un nou început”, a transmis formaţiunea politică pe Facebook

Reacţia fostului preşedinte PMP

Cristian Diaconescu a reacţionat, precizând că „încheierea instanţei NU produce efecte în sensul validării congresului sau al modificării menţiunilor din Registrul Partidelor” şi că „aceasta va fi atacată atât din perspectiva fondului, cât şi a soluţiei de respingere a cererilor de intervenţie”.

Fostul lider PMP a lansat noi acuzaţii dure pe Facebook, afirmând că a observat „reactivarea unor rataţi politic”, care în noiembrie anul trecut ar fi iniţiat „cea mai mizerabilă campanie din istoria mea de politician şi om (...) pentru a mă determina să accept fuziunea PMP cu PNL”.

„M-au insultat, ameninţat, m-au jignit în public miorlăindu-se în privat cum ar trebui eu să mă dau la o parte. Să accept temporar funcţia de preşedinte onorific al PMP sau să fiu prim vicepreşedinte la PNL numai cu scopul de a mă determina să abandonez dreptul de semnătură în partid. Mi s-a spus, la cel mai înalt nivel, că aranjamentul cu PNL ”trebuie făcut politic iar justiţia oricum nu va mai conta atunci când se va pronunţa”. Am rămas categoric împotriva acestei trădări care s-ar repercuta asupra aleşilor noştri locali şi a alegătorilor PMP. Cu toate acestea unii încă îşi mai imaginează că voi ceda”, a mai transmis Diaconescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite