Tricolorul înseamnă Unire şi identitate românească

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul activist unionist de la Acţiunea 2012 George Simion mi-a făcut onoarea să mă includă în provocarea sa #tricolorchallenge. Răspund cu plăcere, mai ales că ne unesc multe gânduri şi idealuri comune. Dintre care cel mai important este acela al reunificării celor două state româneşti într-un moment în care Rusia stalinistă presează pe frontul de Est, iar Ungaria horthystă îi face jocurile dinspre Vestul ţării noastre.

Ne aflăm într-un moment de răscruce care seamănă şi cu oportunitatea istorică dinaintea Unirii de la 1918, precedată de ciuntirea statului român, dar şi cu ameninţarea dinspre două flancuri a României din anii `40. Tricolorul reprezintă răspunsul complex la această încorsetare a României între expansionismul rusesc, pe de o parte, devenit adevărata doctrină a putinismului, şi avansurile perverse ale Budapestei, intitulate, pe scurt, orbanism. Pentru cei care m-au acuzat că fac legături artificiale între Moscova şi Budapesta, le recomand o analiză publicată recent de Center for Eurasian Strategic Intelligence de la Londra (textul complet AICI) care confirmă toate semnalele de alarmă pe care le aduc în atenţia publicului de ceva timp, şi anume că Rusia sprijină şi încurajează pe căi diverse şi oculte autonomia etnică pentru a obţine pe această cale destabilizarea României prin acelaşi sistem al conflictelor interetnice pe care l-a exploatat şi în Ucraina.

Aşadar, tricolorul trebuie să fie răspunsul nostru atât în privinţa reunificării celor două state româneşti, proiect care îi stă în gât Moscovei şi nici nu se străduieşte să o ascundă, cât şi în privinţa apărării Transilvaniei de incitările politicii maghiare. Acelaşi tricolor trebuie să ne anime şi la Chişinău, şi în Harghita şi Covasna, devenite locuri ale experimentelor politico-ideologice şi ale falsificării istoriei.

Despre tricolor se pot spune multe cuvinte frumoase, întrebarea este dacă noi îl merităm. Înaintaşii noştri şi-au dovedit iubirea de tricolor atunci când au întregit România, atunci când au apărat-o cu arma în mână sau atunci când au clădit în ea instituţii, opere de artă, şcoli de gândire şi tot ceea ce a stat la baza statului român actual. Noi, cei de azi, suntem restanţieri la tricolor, chiar dacă, festivist, nu ezităm să ne afişăm cu el la ocazii speciale şi să îl sărbătorim cu o zi anume închinată Drapelului Naţional. De ce spun că sărbătorile sunt de faţadă? Pentru că permitem ca tricolorul să fie alungat din anumite zone din România, pentru că bornele kilometrice din munţi sunt pictate în culorile Ungariei, pentru că statul român este reprezentat la Bruxelles şi de europarlamentari care se afişează acolo cu un alt steag, unul care conţine mesajul direct de contestare a României. Asta pe de o parte, în interiorul statului român actual. Pe de altă parte, privind înspre Basarabia, mişcarea unionistă s-a redus la mulţi politicieni la o mizeră vânătoare de voturi şi la intenţii frumoase, de asemenea festiviste. Felicit de aceea Acţiunea 2012 pentru această idee (provocarea lui George Simion AICI) şi pentru felul în care a dus idealul reunirii celor două state româneşti până în ultimul cătun din Republica Moldova, o muncă uriaşă şi care îşi produce deja efectele în schimbarea mentalităţilor şi în anularea manipulării ruseşti care ar vrea să ne convingă că suntem două popoare care am avea destine separate.

În acelaşi scop am înfiinţat şi Partidul România Unită care, după cum o spune şi numele, are ca scop esenţial realizarea reîntregirii neamului românesc prin aducerea lui între graniţele aceluiaşi stat. Într-un moment în care viitorul Republicii Moldova este mai mult decât nesigur, ar fi şi o decizie pragmatică aceea de a întinde dintr-o lovitură umbrela NATO şi UE peste acest pământ românesc văduvit de propria sa istorie şi destinat, în planurile Moscovei, să fie poligon de încercare şi teren de manevre oculte.

Dacă iubim tricolorul trebuie să realizăm reîntregirea României spre binele fraţilor noştri de dincolo de Prut şi să ne apărăm identitatea românească furată de agenţii ruso-maghiari sub pretextul drepturilor minorităţilor. Dacă nu, înseamnă că nu ne merităm Tricolorul...

Voi dona şi eu pentru cumpărarea de panglici tricolore şi îi provoc mai departe pe Vlad Hogea, pe Augustin Hagiu şi pe Dumitru Bădrăgan din Comitetul de Iniţiativă al Partidului România Unită să contribuie la răspândirea tricolorului şi să dea şi ei mai departe mesajul.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite