articolul anterior articolul urmator

Triumful imposturii: vremea oamenilor mici

27
3 Sep 2017 09:10:08
Sebastian Burduja
Triumful imposturii din (post)comunism înseamnă o Românie condamnată la subdezvoltare
Triumful imposturii din (post)comunism înseamnă o Românie condamnată la subdezvoltare

27 Comentarii

Iulian Arion
3.09.2017, 10:29:55

"E drept, noi i-am ales." Fals! Oamenii nu voteaza reprezentanti in guvern. Ori creati o diversiune prin rea intentie, ori sunteti ignorant!

-1 (5 voturi)
Paun Al
3.09.2017, 11:15:05

Iulian ...cand l-ai ales si i-ai dat puterea d-lui Dragnea ... i-ai dat implicit dreptul si puterea , sa-si puna pe "cine vrea muschii lui" , sa administreze tara ... Nu mai specula forma de exprimare ...vezi fondul .

+2 (4 voturi)
Iulian Arion
3.09.2017, 12:05:26

Paun Al, Erai pe acest forum cand dl Paul Goma a scris sa las democratia participativa si sa votez formatiunea pollitica a domnului Nicuso Dan. Asa am facut. Dar am mai votat si pentru distribuirea puterii. Am vazut din perioada coalitiei DA ca nu e bine ca puterea sa fie concentrata. Asa ca votasem presedinte liberal in 2014. Cand l-am auzit vorbind de partidul dumnealui, am zis ca voi vota pentru distribuirea puterii. Asa am facut, indiferent de opiniile celorlalti. Ce parere are prietenul meu Paun de adoptarea directivei DIRECTIVA 2014/42/UE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI din 3 aprilie 2014 privind înghețarea și confiscarea instrumentelor și produselor infracțiunilor săvârșite în Uniunea Europeană PARLAMENTUL EUROPEAN ȘI CONSILIUL UNIUNII EUROPENE, ? avocatul parlamentar Andronic (PC) a cerut in instanta ca procurorii sa prezinte infractiunile din care provin veniturile ilicite ale fostului ministru al industriilor PSD, de-i-Popescu. Conform acestei directive, nu este nevoie ca procurorii sa demonstreze ca banii provin din activitatea infractionala, dupa cum urmeaza: (21) Confiscarea extinsă ar trebui să fie posibilă în cazul în care o instanță consideră că bunurile în cauză sunt rezultatul unor activități infracționale. Aceasta nu înseamnă că trebuie să se constate că bunurile în cauză sunt rezultatul unor activități infracționale. Statele membre pot prevedea, de exemplu, că este suficient ca instanța să evalueze pe baza probabilităților sau să poată prezuma în mod rezonabil că este semnificativ mai probabil ca bunurile în chestiune să fi fost obținute în urma unor activități infracționale decât din alte activități. În acest context, instanța trebuie să analizeze circumstanțele specifice ale cauzei, inclusiv faptele și probele disponibile, pe baza cărora ar putea fi luată o hotărâre privind confiscarea extinsă. Faptul că valoarea bunurilor unei persoane este disproporționată față de venitul legal al acesteia s-ar putea înscrie între acele fapte care conduc instanța la concluzia că bunurile provin din activități infracționale. Statele membre ar putea, de asemenea, să stabilească o cerință pentru o anumită perioadă de timp în care bunurile ar putea fi considerate a fi provenit din activități infracționale. (22) Prezenta directivă stabilește norme minime. Aceasta nu împiedică statele membre de la a prevedea atribuții mai extinse în dreptul lor național, inclusiv, de exemplu, în privința normelor acestora referitoare la probe. Toti parlamentarii se opun introducerii acestei directive in legea penala. Tu cu cine ai votat?!

+3 (3 voturi)
Paun Al
3.09.2017, 11:10:25

Este meritoriu ceea ce ati realizat . Faptul ca exista si o elita romaneasca pregatita in diaspora , care ar putea pune umarul la construirea unui sistem meritoctratic in Romania ... este inca un fapt care ne mai da speranta . Acum avem un sistem clientelar , mafiot ... Numai ca nu va uitati unde trebuie . Nu la cei enumerati de dv trebuie sa va uitati ... Ci la "bazinul electoral " care isi alege asemenea reprezentanti si-i trimite sa conduca Romania ... Acolo trebuie lucrat , la crearea unui mase critice a electoratului roman ,mai responsabila , mai putin dependenta de stat , de autoritati locale , de primari capabila sa aleaga valoarea adevarata si nu impostura ...care acum ii promite ca-i 'da ' ceva .

+4 (4 voturi)
Iulian Arion
3.09.2017, 12:07:29

"Faptul ca exista si o elita romaneasca pregatita in diaspora , care ar putea pune umarul la construirea unui sistem meritoctratic in Romania ..." Ar putea, ar vrea, dar... Ofiterii de securitate sunt cei care trag sforile in politica pentru drenarea banului public spre paradisurile fiscale in care au ei firmele cu care cele autohtone - abonate la jaful public "coopereaza"

+2 (2 voturi)