Tudor Chiuariu: “Sediul CCR ar trebui mutat din Bucureşti într-un oraş din ţară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Tudor Chiuariu                                                                  FOTO:  Adevărul
Senatorul Tudor Chiuariu                                                                  FOTO:  Adevărul

Senatorul PNL, Tudor Chiuariu, a propus, joi, în cadrul unei dezbateri a Forumului Constituţional, ca sediul Curţii Constituţionale (CCR) să fie mutat de la Bucureşti la Iaşi, Cluj-Napoca sau Sibiu, pentru a fi evitate presiunile politice cărora pot fi supuşi judecătorii.

Tudor Chiuariu, care este şi vicepreşedinte al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, a susţinut că  mutarea sediului CCR din zona administraţiei centrale duce la “stabilirea unei anumite distanţe faţă de evenimentele politice ale zilei şi faţă de presiunile politice, astfel încât judecătorii Curţii să-şi păstreze imparţialitatea”.

“Mie mi-ar placea foarte tare să se mute la Bistriţa… Din iunie, un singur judecător va avea sediul în Bucureşti, aşa că ar pute fi sediul la fiecare acasă”, a declarat, pe ton de glumă, Augustin Zegrean, preşedintele CCR.

La rândul său, premierul Victor Ponta a fost surprins de iniţiativa lui Tudor Chiuariu.

"Unde să le atacăm ? (deciziile Curţii Constituţionale - n.r.). Nu am mai auzit de aşa ceva. Nu mă puneţi pe mine...nu am atâta fantezie, nu am auzit nicăieri în Europa de încă o Curte, care cum să fie ? Să fie Curtea Megaconstituţională?", a declarat Victor Ponta potrivit Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite