Politică

articolul anterior articolul urmator

Tudorel Toader dezvăluie presiunile puse de Dragnea pentru modificarea codurilor penale: Mi s-a cerut insistent. O dată am avut o întrevedere de patru ore jumătate

44
2 Jun 2020 11:53:25
Autor: Iulian Bîrzoi
Liviu Dragnea putea fi salvat de puşcărie de Tudorel Toader. N-a fost. FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Liviu Dragnea putea fi salvat de puşcărie de Tudorel Toader. N-a fost. FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader a vorbit într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu despre presiunile PSD pentru mutilarea legislaţiei penale. Întrebat dacă fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost cel care îşi dorea cu adevărat aceste modificări, Toader a explicat că i s-a cerut „insistent” să promoveze OUG pentru modificarea Codului Penal. „O dată am avut o întrevedere de patru ore şi jumătate, la vârful vârfului”, a dezvăluit Toader

Întrebat dacă Liviu Dragnea îşi dorea modificarea legilor Justiţiei astfel încât acesta să scape de problemele penale, fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader a afirmat într-un interviu pentru Ion Cristoiu că toate iniţiativele semnate de acesta „au fost şi sunt corect constituţionale. Ălea două decizii ale CCR vizând Codurile Penale, Codul de Procedură Penală, care au declarat multe soluţii neconstuţionale în controlul aprior, deci înainte de a intra legea în vigoare, deci niciuna din soluţiile acelea nu au plecat de la ministerul Justiţiei. Au plecat din alte centre din astea sau din comisia specială, chiar din Parlament”, a declarat fostul ministru.
 
Acesta a adăugat apoi că acestuia precum şi premierului de atunci, Viorica Dăncilă, i s-ar fi cerut „insistent” să promoveze o Ordonanţă de Urgenţă pentur modificarea Codului Penal.
 
„Acum cu privire la conţinutul legii, eu aş spune doar aşa. Mi s-a cerut insistent, de foarte multe ori. O dată am avut o întrevedere de patru ore şi jumătate, la vârful vârfului. Eram patru din ţara asta, din care era şi doamna prim-ministru şi ni se cerea să promovez OUG pentru modificarea Codului Penal Procedură Penală. Cu ce rămăsese de la CCR, inclusiv propunerile plecare de la ministerul Justiţiei în acord cu deciziile Curţii. Şi eu atunci am stat patru ore jumate. Era o zi care veneam din străinătate, eram obosit. Dar era un soi de oboseală care te întăreşte. Patru ore am stat, am ascultat şi argumentul meu a fost forte, să spunem. „Care este urgenţa ca să modifici Codul Penal prin OUG, să reduci termenul de prescripţie?” Pentru că eu am fost judecător 10 ani de zile. Am contribuit oarecum la cristalizarea celor 4 criterii după care se măsoară urgenţa unei OUG şi nu era niciuna. Aţi început în Parlament. Aveţi în Parlament procedură accelerată de urgenţă, finalizaţi în Parlament nu la Guvern. Sigur, eu ştiam că în momentul ăla eu mi-am semnat plecare din Guvern, dar ea era inevitabilă. Să vă mai zic ceva, încerc o formulare prudentă. Veneau proiecte din astea, tot felul de sugestii, iniţiative”, a mai declarat Tudorel Toader.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

44 Comentarii

Stanila Ion
2.06.2020, 12:22:43

Vai saracul, cat s-a mai "luptat" el... Si cat de nerecunoscatori ii suntem. Un singur lucru e de remarcat, toata viata a fost destul de abil sa scoata castanele din foc cu mana altora si apoi sa spuna "nu eu, ceilalti"...

+20 (24 voturi)
FLORIN FLORESCU
2.06.2020, 12:32:04

Singurul său merit a fost că a lălăit-o ceva timp , dar într-un stil caracteristic și urmărind rezolvarea unor probleme prin manevre la limita legii , vezi fiul făcut notar . Oricum , tot o slugă credincioasă sa dovedit a fi regimului comunist .

+15 (19 voturi)
FLORIN FLORESCU
2.06.2020, 12:33:44

Scuze , s-a dovedit .

+4 (6 voturi)
Gyuse Bogdan
2.06.2020, 12:34:47

Ce omite Toader. Cu intentie, sau doar luat de valul dezvaluirilor, Toader omite sa spuna ca din actualul Cod procedura penala peste 65% din legi sunt declarate Neconstitutionale de catre Curtea Constitutionala. Tot aceste rapost este confirmat de CEDO, sanctiunile date Romaniei isi au radacina in Neconstitutionalitatea Codului de procedura. Desigur, disperarea lui Dragnea a facut ca modificarea Codurilor sa devina o impunere, o fortare a unei schimbari, iar varianta O.U.G a esuat de fiecare data. Insa asociatia procurorilor S.R.I-isti, a corupt sistemul judiciar, facad-ul in asa fel incat oricine poate fi condamnat pentru orice. Si tot aceasta sleahta de corupatori mentin neschimbate Codurile desi sunt avizate modificarile de Curte ca fiind Constitutionale din Septembrie 2019, insa in Parlament, Securistii nu promulga aceste legi. Pana la urma Toader trebuia sa ne spuna cine a corupt Codurile, iar pe de alta parte sa mentioneze cine a mentinut Coruperea Codurilor. Era mai interesant.

+1 (15 voturi)
Lucifer
2.06.2020, 12:36:06

Păi, de ce nu şi-a dat demisia!? Câtă ticăloşie!

+16 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (44)

Modifică Setările