Tudorel Toader îi răspunde lui Iohannis: Este inadmisibil ca preşedintele să-mi ceară demisia pentru proiecte care nu au fost iniţiate de Ministerul Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, consideră că e inadmisibil ca preşedintele Klaus Iohannis să-i ceară demisia, după ce Comisia de la Veneţia a desfiinţat legile Justiţiei şi modificările la Codurile penale operate de PSD.

„Intr-o lume normala, este inadmisibil ca Presedintele Republicii sa astepte demisia Ministrului Justitiei pentru proiecte de acte normative care nu au fost initiate, elaborate sau promovate de catre Ministerul Justitiei- ma refer l-a modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala ! Ramane valabil ceea ce afirmam si in cursul zilei de ieri - este preferabil ca intai sa ne documentam apoi sa vorbim !“, a scris Tudorel Toader pe Facebook. 

După opinia extrem de critică a Comisiei de la Veneţia privind codurile penale şi legile justiţiei modificate de PSD, preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, spunând că şi-a compromis definitiv credibilitatea.

Comisia de la Veneţia recomandă autorităţilor române să modifice complet amendamentele aduse Codului penal şi Codului de procedură penală şi să vină cu propuneri legislative coerente şi solide, care să aibă sprijinul larg al societăţii româneşti şi care să respecte standardele europene şi deciziile Curţii Constituţionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite