Politică

articolul anterior articolul urmator

Tudorel Toader, mesaj ţâfnos pe Facebook despre Ambasada Germaniei: „Este normal să primim «lecţii» chiar şi acolo unde nu este cazul?“

83
15 Jul 2018 09:12:43
Autor: Sebastian Zachmann
Tudorel Toader FOTO Mediafax
Tudorel Toader FOTO Mediafax

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine, pe Facebook, că nu e normal să „primim lecţii“ de la „Ambasada din Germania“ pe tema abuzului în serviciu. „Cred că vă referiţi la Ambasada Germaniei (nu «din Germania») Doriţi să spuneţi că ambasada minte?“, a comentat un cititor pe pagina ministrului Justiţiei. „Da - la «comicatul» dânşilor“, a răspuns Toader.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris, pe Facebook, că abuzul în serviciu nu este incriminat în mod distinct în Codul penal din Germania. Reacţia ministrului a venit ca urmare a precizărilor făcute de Ambasada Germaniei la Bucureşti, care a anunţat că abuzul în serviciu este reglementat în Germania prin mai multe legi fiscale, din dreptul disciplinar şi din Codul Penal.

La secţiunea comentarii, ministrul Justiţiei a fost întrebat: „Oare nu ne grăbim să ne comparăm cu ei şi la acest capitol?“. Tudorel Toader a răspuns: „Credeti ca este normal sa primim «lectii»  chiar si acolo unde nu este cazul ?Va voi trimite un exemplar din Codexul penal european sa vedeti diferentele de reglementare!“. 

Apoi, Toader a adăugat: „Este o replica la mesajul ambasadei din Germania !!!“. 

„Cred că vă referiţi la Ambasada Germaniei (nu “din Germania”) Doriţi să spuneţi că ambasada minte?“, l-a corectat un cititor. 

Toader a răspuns: „Da - la comicatul dansilor!“. 

Ambasada Germania s-a numărat printre cele douăsprezece reprezentanţe diplomatice care în 28 iunie au transmis o declaraţie comună în care fac apel la toate părţile implicate în modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

83 Comentarii

Iris IRIS
15.07.2018, 09:44:39

Momento "maestro Tudorele" ca daca Ambasada Germaniei "minte" atunci te va duce pana in panzele albe si iti vei aminti in culori negre ziua cand ai dat examen de admitere la facultatea de Drept. Germanii iti vor demonstra ca nu mint si germanii cu multe detalii si prin minuscule demonstratii iti vor dovedi adevarul. Nu uita ca esti demnitar al unui stat membru al EU si NATO si pentru a pronunta cuvantul "a minti" vis-a-vis de un stat "coleg si prieten" din EU si NATO nu era cazul. Din aceasta valvataie pe care ai starnit-o vei invatat multe si cred ca vei renunta si la drept si la "stang". Pa pa si fii calm !

+21 (35 voturi)
Iris IRIS
15.07.2018, 09:48:06

In Germania chestiunea cu "am fost surescitat si imi cer scuze" nu se accepta! Cauta-ti servici : la masina stii sa scrii, carnet de conducere imi inchipui ca ai - uite directorul de la un magazin alimentar cauta secretar-sofer - iti dau nr de telefon si poate ti-o face vreun pustiu de bine sa te angajeze- dar ai grija : TACEREA ESTE DE AUR in necunostinta de cauza. Pa pa !

+21 (31 voturi)
Radu Mircea
15.07.2018, 10:12:30

# IRIS Cine e mai doctor in drept decit doctoru' Tudorel ??? Nemtzii ??? Pai astia au pierdut doua razboaie intr-o suta de ani . Nici peste 300 de ani nu vor avea un expert mai expert ca dragul nostru Ministru de Justitie care a reusit performanta sa schimbe tabara dreptatii in nici un an jumate cu tabara infractorilor , prin legile generate si sustinute de alt mare doctor , lordache . lgnora dinsu' ca mesajul nu vine din burta ambasadorului ca are pica pe doctoru' nostru , ci reprezinta punctul de vedere al Ministerului de Externe german , al guvernului german in ultima instanta .

+21 (33 voturi)
Tăunu
15.07.2018, 10:08:37

Mesajul nu trebuia să fie ţâfnos, trebuia să fie slugarnic, atunci , da, tăt românu era mulţămit !

-21 (37 voturi)
Stefan din Nord
15.07.2018, 10:18:32

Respect ,Tudorel !

-25 (37 voturi)

Vezi toate comentariile (83)

Modifică Setările