Tudose, critici pentru Guvern: Ziceaţi că pesediştii sunt aroganţi? Luaţi de la PNL şi USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Tudose FOTO: Mihai Tudose / Facebook
Mihai Tudose FOTO: Mihai Tudose / Facebook

Fostul premier Mihai Tudose critică acţiunile mai multor miniştri din coaliţia de guvernare, făcând referire la plecarea ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, dintr-o conferinţă de presă, după ce a fost întrebată de evaluările directorilor DSP. El a criticat şi declaraţiile ministrului Muncii, Raluca Turcan, după ce le-a atras atenţia sindicaţiştilor că au şansa să o privească în ochi.

„Ministrul Sănătăţii s-a ridicat după nici zece minute de conferinţă de presă, la Craiova, şi a plecat din cauza unei întrebări despre evaluările directorilor DSP. Dacă ministrul Sănătăţii nu răspunde la întrebarea asta, atunci cine? La ieşire, Ioana Mihăilă l-a ignorat ţâfnoasă pe asistentul medical care o întreba: ”Doamna ministru, noi când ne primim banii?” Dacă ministrul Sănătăţii nu răspunde nici la întrebarea asta, atunci cine? Incidentul a avut loc vineri, în aceeaşi zi în care Raluca Turcan, ministrul Muncii, le spunea sindicaliştilor, la Deva: ”Aveţi şansa să mă priviţi în ochi. Câţi au şansa? Nu toată lumea. Deci, aveţi şansa să mă priviţi în ochi”. Ziceaţi că pesediştii sunt aroganţi? Luaţi de la PNL şi USR! În aceeaşi inspirată zi de vineri, premierul Cîţu ameninţa de la Zalău: „Am un mesaj pentru cei care lucrează la PNRR: nu veţi merge în concediu până când acest PNRR nu va fi aprobat. Românii îşi pun mari speranţe, să trataţi cu mare, mare atenţie toate observaţiile Comisiei. Dacă din cauza unei tratări superficiale, la orice nivel, acea persoană pleacă acasă, nu ne jucăm”. Ce vorbeşti, puştiule, gata cu joaca”, a scris Tudose pe Facebook. 

 El a atras atenţia că ameninţările premierului vin după ce a transmis în spaţiul public că românia are creştere economică. 

„Asta după ce acelaşi Florin Cîţu postase halucinant: ”Veşti extraordinare din economie! Investiţiile nete în economie cresc cu aproximativ 10%. Continuăm în acest ritm şi depăşim cele mai optimiste estimări de creştere economică”. Ce-ţi mai duduie trotineta, Florinele! Ăsta-i ca şoricelul care ţopăie fălos pe lângă elefant şi-i zice: tropăim, tropăim” a mai scris Mihai Tudose. 

 Mihai Tudose a atras atenţia şi asupra modului în care explică ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene eşecul PNRR. 

„Dar exemplarele astea pe mâna cărora, dintr-o nefericită întâmplare, se află ţara sunt eclipsate de lăudărosul şi găunosul lor coleg Ghinea. Iată cum explica ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene eşecul PNRR, tot vineri (ce v-a mai priit ziua!): ”PNRR nu este ca un cozonac pe care îl găteşti la cuptor pe o tavă şi e tot rotund. Înseamnă cele 15 componente şi capitolele transversale. Unele sunt mai bune, pentru că ministerele de linie au lucrat mai serios, altele sunt mai puţin coapte şi trebuie să le aducem la o formă care să fie acceptabilă”. Şi insistă: ”Nu ascund că au fost ministere care au luat mai în serios exerciţiul cu costurile şi altele care nu l-au luat la fel de serios”. Concluziile vă aparţin, dragi români. O săptămână bună tuturor celor care n-au avut şansa să o privească în ochi pe Raluca Turcan! Ceilalţi sunt irecuperabili, marcaţi pe viaţă, osândiţi să trăiască cu acea imagine”, a mai spus Tudose ironic. 

Premierul Florin Cîţu a afirmat că PNRR nu a fost respins şi nici retrimis, iar Comisia Europeană vine cu observaţii la care România va răspunde. El a atras atenţia celor care lucrează la Planul de Redresare şi Rezilienţă cu nu pot pleca în concediu până când PNRR nu va fi aprobat, iar cineva tratează planul cu superficialitate, pleacă acasă.

În aceeaşi zi, Ioana Mihăilă s-a ridicat brusc de pe scaun şi a plecat direct la maşină. Nici măcar nu a băgat în seamă un asistent medical de la un centru de vaccinare care o aştepta afară şi încerca să afle când îşi va primi banii pentru munca prestată. Ea a părăsit sala de conferinţă când a fost întrebată de ce a renunţat la evaluările directorilor DSP din ţară făcute de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, în condiţiile în care mulţi dintre aceştia au obţinut rezultate extrem de slabe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite