Politică

articolul anterior articolul urmator

Tudose: Curg mărturisirile neputinţei guvernamentale de elaborare a planului de relansare economică. Orban a admis eşecul liberalo-pluserist

6
26 Apr 2021 17:08:55
Autor: Maria Dinu
Mihai Tudose. FOTO gov.ro
Mihai Tudose. FOTO gov.ro

Vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose, atrage atenţia asupra unui proiect ce priveşte racordarea localităţilor româneşti la reţeaua de gaze naturale în valoare de 600 de milioane de euro, despre care susţine că fost respins de Comisia Europeană.

Mihai Tudose spune că finanţarea acestui proiect poate fi considerată pierdută.  

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în Săptămâna Patimilor 
Curg mărturisirile neputinţei guvernamentale de elaborare a planului de relansare economică. Azi a fost rândul lui Ludovic Orban să admită eşecul liberalo-pluserist, de data asta în obţinerea finanţării europene pentru programul de racordare a localităţilor româneşti la reţeaua de gaze naturale. Contabilizăm la pierderi şi acest proiect de 600 de milioane, respins de Comisia Europeană”, a transmis vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose pe Facebook. 
 
Vicepreşedintele PSD critică modul de lucru al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi aminteşte promisiunile făcute de preşedintele PNL, Ludovic Orban în urmă cu câteva luni. 
 
„Un mizilic faţă de cele 2,5 miliarde de euro refuzate pentru sistemele de irigaţii, după cum a anunţat Dan Barna săptămâna trecută, şi faţă de cele 4,5 miliarde de euro dedicate infrastructurii rutiere, pentru care C. Ghinea a recunoscut că a fost criticat la Bruxelles. 
În toate cazurile astea, motivul e acelaşi: documentaţia catastrofală depusă de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, păstorit de Ghinea. 
Deci autostrăzi nu, irigaţii nu, gaze nu. 
Îmi amintesc ce promisiuni halucinante făcea astă-vară Ludovic Orban, încă premier, pornind de la comparaţia între gradul de conectare a românilor la reţeaua de gaz (35%) şi cel din Ungaria (90%)”, a mai adăugat acesta. 
 
Mihai Tudose este de părere şi că România ratează proiecte importante din cauza celor care lucreză la acestea. 
   
„Uite că se face curând anul şi suntem tot pe-acolo, uite că ratăm excesiv lăudatul corn al abundenţei de la Bruxelles, pentru că nu s-au învrednicit să aibă meseriaşi la Guvern ca să întocmească proiectele necesare - pe scurt, uite cu ce fâsâit jalnic se dezumflă gogoaşa pretinsă de dreapta... 
Numai patimile românilor continuă...”, a conchis vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

m wakki
26.04.2021, 17:30:10

bețivanul ăsta este îngrijorat că România ratează proiecte importante ... ca să vezi, culmea ipocriziei când a venit premierul Japoniei, atunci nu or fi fost proiecte importante ?

+1 (7 voturi)
Ionel Marcu
26.04.2021, 17:41:45

Din exercițiul financiar 2014-2020, aproape tot sub majoritate pesedistă am absorbit doar 40% din cam tot 30 miliarde (sau 31), ba chiar PSD a recompensat-o pe catastrofa Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene, cu un job de europarlamentar de 10.000 € pe lună. Dacă și din acești 30 miliarde vom pierde jumătate sau un sfert sper că Barna și Ghinea sunt conștienți, cariera politică a lui Ghinea (ba chiar și a șefului lui, Barna, care-l susține), e încheiată.

0 (4 voturi)
Paun Al
26.04.2021, 17:57:48

Daca tot sunteti asa mari patrioti, iubitori de tara, de ce nu-i ajuta specialistii vostri..D-na Dancila, Valcov, Teodoresc, dv..?..:)) Sau altii asemenea.

-2 (4 voturi)
muresan anna
26.04.2021, 18:12:38

Nu pot, ei "au competente" la bagat bete-n roti!

0 (4 voturi)
vasîli fărdecai
26.04.2021, 19:39:29

haBarna - tserooo ghinea- tserooo claudel- tseroo dîrlă- tserooo miĂilă-tserooo Dintăt guwerneru floooorin fasîli câțu este ăl mai valabil pentru că nici el nu înțelege ce spune. romulanul dă la pesedea cât o stat el PM a dat drumul la construirea unui pod de mare anvergură păste Dunăre care leagă iBraila dă Dobrogea prin Măcin -Tulcea a salvat Șantierul Naval Magalia din mânurile hoțlandezilor dă la Damen. Alde pedeleaua- pluserea dă guwerner nu au reușit într-un an șî 5 luni să facă o cușcă păntru câni, căzăturile. Orice eșec înregistrat în special dă plusereaua cumințeniei pământului, haBarna o strigă păste tot a o mare victorie ...în fapt sunt vai muica lor dă căzături competente funcțional. GHINI-ON

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările