Politică

articolul anterior articolul urmator

Tudose, despre întâlnirea cu Grindeanu: Eu l-am rugat să vină, i-am solicitat să-mi dea lămuriri despre nişte întâlniri pe care le-a avut pe politică externă

2
4 Sep 2017 18:53:56
Autor: Sebastian Zachmann
Mihai Tudose şi Sorin Grindeanu au discutat azi la Palatul Victoria
Mihai Tudose şi Sorin Grindeanu au discutat azi la Palatul Victoria

Premierul Mihai Tudose a declarat că l-a chemat, luni, la Palatul Victoria, pe fostul prim-ministru Sorin Grindeanu pentru a-i cere lămuriri despre anumite întâlniri pe care acesta le-a avut pe teme de politică externă.

„Eu l-am rugat să vină, i-am solicitat să-mi dea nişte lămuriri despre nişte întâlniri pe care le-a avut pe politică externă, întâlnirile tete-a-tete, ştiţi, nu se înscriu nicărieri”, a declarat Mihai Tudose întrebat despre prezenţa lui Sorin Grindeanu la sediul Executivului.

Fostul premier Sorin Grindeanu se află la această oră la Palatul Victoria, unde discută cu şeful Executivului, Mihai Tudose, au declarat pentru „Adevărul“ surse politice.

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a propus lui Sorin Grindeanu un post de consul sau de ambasador într-o ţară apropiată de România, pentru a fi aproape de familie, în schimb fostul premier trebuie să înceteze cu criticile la adresa lui Dragnea şi a Guvernului Tudose.

O funcţie în diplomaţie l-ar readuce pe Grindeanu, în prezent şomer, în poltica mare, iar Dragnea s-ar baza în continuare pe voturile aleşilor timişoreni, atât de importante în aritmetica parlamentară. În afara câstigului pentru partid, prin pacea cu Grindeanu, Dragnea a obţinut două mari victorii personale: şi-a etalat încă o dată puterea în partid, arătand că cine se va mai răscula tot la mâna sa va ajunge.

Mimează penitenţa
Totodată, Dragnea a scapat de un rival, promovându-l într-o funcţie fără relevanţă ca putere politică. Liniştea lui Dragnea în PSD va fi asigurată chiar şi din punct de vedere juridic: ca să fie trimis consul, Grindeanu nu are voie să fie membru de partid, astfel contestaţia pe care a făcut-o la excluderea din PSD va fi îngropată.

Deşi Dragnea a spus că Grindeanu trebuie să treacă mai întâi printr-o perioadă de „reabilitare“ pentru a fi primit iar în familia social-democrată, lucrurile sunt bătute în cuie: e o chestiune de câteva săptămâni până cand fostul premier PSD va primi o sinecură diplomatică, cel mai probabil un post de consul la Chişinău. Chiar şi premierul Mihai Tudose a recunoscut faptul că „sunt discuţii destul de avansate cu Grindeanu pentru un post de ambasador“.

De altfel, Grindeanu şi-a pus deja Cenuşa în cap. „S-au spus foarte multe lucruri. Nu cred că a trecut cu totul peste ceea ce s-a petrecut, dar a arătat multă înţelegere. Mi-a vorbit despre tinereţe şi despre tentaţii, despre loialitatea faţă de partid şi despre datoria faţă de ţară. Aş zice că mi-a vorbit părinteşte. Sper că ceea ce s-a întâmplat îmi va aduce un plus experienţei politice, un plus pe care îmi doresc să-l folosesc in continuare în interiorul partidului. Când doi oameni maturi care îşi doresc stabilitate pentru această ţară stau din nou la aceeaşi masă, este clar că îşi doresc amandoi un partid puternic şi nedivizat care să guverneze spre binele cetăţenilor“, a afirmat fostul lider de la Palatul Victoria

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

lucia felicia barbes
4.09.2017, 19:24:03

zero

costea petre
4.09.2017, 20:04:54

Se demonstrează încă odată, dacă mai era cazul, că un membru PSD se găsește într-o relație de incompatibilitate cu demnitatea și onestitatea.

Modifică Setările