Politică

articolul anterior articolul urmator

Tudose îi răspunde pe Facebook unei românce din străinătate: Aveţi de ce să vă întoarceţi acasă. O mare firmă din SUA vrea să facă investiţii colosale în România

33
13 Aug 2017 17:49:37
Autor: Sebastian Zachmann
Mihai Tudose
Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose îi răspunde, pe Facebook, unei românce din străinătate, care i-a spus că vrea să revină în ţară împreună cu soţul său şi l-a întrebat pe şeful Executivului dacă pot găsi în ţară locuri de muncă bine plătite. Premierul vorbeşte despre investiţiile pe care mari companii străine ar urma să le facă în România şi încheie: „Vă aşteptăm cu drag înapoi acasă şi avem încredere că împreună putem contribui la o Românie mai bună!”

”Doamna Maria Palliu are o întrebare foarte bună şi cred că interesează pe mulţi români care au ales sau au fost nevoiţi să muncească în străinătate. Mă întreabă «Dacă eu şi soţul meu dorim să ne întoarcem în ţară, putem găsi loc de muncă bine plătit? În Bucureşti? Eu în domeniul sănătăţii şi soţul meu ca jurist? Unde lucrăm câştigăm bine, dar sufletul ne este tot acasă, tot cu ţara noastră în suflet trăim pe aici. Îmi doresc să ştiu dacă chiar se fac paş spre a se oferi locuri de muncă bine plătite ca să ne putem întoarce? Mulţumesc pentru răpunsul dvs. Presupun că îl voi ş primi. Maria şi Ion Palliu...»", a scris premierul pe Facebook.

El spune că ştie că este greu în străinătate şi că nu de bine au plecat din ţară, dar se bucură că sufletul şi gândul le sunt tot în România.

”Tot timpul avem nevoie de oameni bine pregătiţi în toate domeniile, dar mai ales în domeniul sănătăţii, unde am demarat o amplă campanie pentru a remedia problemele sistemice, inclusiv în ceea ce priveşte remuneraţia cadrelor (de la începutul anului, salariile au crescut cu 15% şi vrem să continuăm să le creştem - Legea salarizării unitare prevede creşteri salariale semnificative)”, subliniază premierul.

Mihai Tudose precizează că, în ceea ce priveşte domeniul juridic, acesta este unul foarte dinamic, iar oportunităţile sunt numeroase, atât în mediul public, cât şi în cel privat, iar românii bine pregătiţi în domeniul juridic sunt esenţiali.

”Ne dorim şi facem zilnic eforturi pentru a avea o Românie atractivă pentru investitori. O mare firmă americană a început demersurile pentru afaceri aici. Este pentru prima dată în istoria acestei firme când mută spaţii de producţie de la societatea-mamă din SUA în altă ţară şi au ales România. Vor să facă investiţii colosale în ţara noastră (discutăm despre investiţii de aproape 10 miliarde de euro în următorii ani), să înfiinţăm o societate mixtă şi un transfer tehnologic de anvergură. Mai mult, acum două săptămâni, o firmă recunoscută la nivel mondial a demarat o investiţie de jumătate de miliard de euro în România. Vorbim de locuri de muncă plătite mai bine decât media europeană”, detaliază prim-ministrul.

Tudose continuă: ”România pe care vrem să le-o oferim familiilor şi copiilor noştri este una într-o continuă dezvoltare economică şi socială, iar lucrurile merg într-o direcţie bună (rata şomajului este la un minim istoric, puterea de cumpărare a câştigului salarial mediu creşte, exporturile sunt la maxime istorice)”.

Premierul îşi exprimă convingerea că românii aflaţi la muncă peste graniţe au de ce să se întoarcă acasă, iar experienţa şi cunoştinţele acumulate în străinate sunt bine primite în domeniile lor.

”Vă aşteptăm cu drag înapoi acasă şi avem încredere că împreună putem contribui la o Românie mai bună!”, încheie Mihai Tudose.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

33 Comentarii

Popa Pius
13.08.2017, 18:19:04

"...România pe care vrem să le-o oferim familiilor şi copiilor noştri este una într-o continuă..." PRABUSIRE, trebuia sa spuna. Inca putin si va fi facuta bucatele-bucatele si pusa in buzunarele pesedeilor si liberalilor lu' peste prajit. De 80 de ani se fura in tara asta incontinuu.

+7 (7 voturi)
🖕
13.08.2017, 18:31:51

Nulitatea Sa n-are nici o problemă să mintă! O firmă - dar nu știe/spune care - va investi 10 miliarde de euro, alta „doar” 500 de milioane. Cum Dzeu să fii PM și să debitezi asemenea bla-bla-uri pe FB?

+6 (6 voturi)
Aurel Paun
13.08.2017, 18:41:48

Tovarase Tudose sper ca i-ai lamurit pe "fugarii" din Romania sa se intoarca acasa, unde fuge cateii cu covrigii in coada si curge lapte si miere pe strazile Romaniei, in loc de asfalt. Poate spui si romanilor, din Romania, ce firma colosala americana va investi in Romania 10 miliarde de dolari. Mai erau niste chinezi, adusi de Ponta si PSD dispusi sa investeasca 10 miliarde de dolari in Romania. Cumva, chinezii au devenit americani??!!

+6 (6 voturi)
Ghe Stoian
13.08.2017, 19:15:46

Mare jigodie incretitul (la moaca !) asta ! Nu mai au pad-stii pe cine jecmani !

+7 (7 voturi)
Tepes Vadim
13.08.2017, 19:24:22

Romanii se pot întoarce acasă cu copiii doar in cazul in care actualii politicieni care sunt de o falsitate care se vede fin avion ,sa plece odată ca ne-au mâncat ficații .Daca un Premiet al României este de acord cu PENSII ABERANTE LA INSTITUȚII DE FORȚA CARE MĂNÂNCĂ DIN CE PRODUCE MEDIUL PRIVAT.OAMENII ACEȘTIA CARE N U. A U. L U C R A T O ZI IN PRIVAT HABAR NU AU CÂT DE GREU ESTE SA FACI CEVA.SA FACĂ O FIRMA DI APOI SA VORBIM IN 6 LUNI! CU AȘA PENSII NESIMȚITE CUM SA SE ÎNTOARCĂ ROMANII ? POATE PESTE O SUTA DE ANI! STAȚI UNDE SUNTEȚI DRAGI RONANI DIN DIASPORA ȘI LUCRAȚI PENTRU VOI ȘI VIIRORUL COPIILOR VOȘTRI! DUPĂ CE AU DISTRUS ECONOMIA PRIN PRIVATIZARI CARE AU ADUS ATINGERE REALA SECURITĂȚII NAȚIONALE VIN ȘI NE ARUNCA PRAF IN OCHI! NU DAU FOI BANI PE CAPITALUL AUTOHTON PRNTRU CA DSCA PROTEJAU ACELE ENTITĂȚI PRODUCTIVE NU SJUNGEA ROMÂNIA IN HALUL ASTA! UNDE ESTE PLATFORMA PIPERA,UNDE SUNT CAPACITĂȚILE DIN INDUSTRIA CHIMICA ȘI PETROCHIMICĂ TOATE DATE STRĂINILOR ? DE CE ? ASTA ESTE ÎNTREBAREA PE CARE O PUN PREMIERULUI ACTUAL CARE FACE PARTE DIN ACEST PARTID PSD. AFLAT LA GUVERNARE ASTĂZI DAR DE CE NU VORBIM DE DISTRUGEREA ECONOMIEI ?ATI DISTRUS VIITORUL ROMÂNIEI ! EXISTA ÎNSĂ INSA UN DUMNEZEU!

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (33)

Modifică Setările