Tun imobiliar pregătit de PSD şi PNL: 48 de hectare de la Romexpo trec la Camera de Comerţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

PSD şi PNL ar pregăti un tun imobiliar după ce, pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor a fost pus un proiect prin care un teren de 46 de hectare al statului din zona Romexpo va fi transferat gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ, anunţă deputatul USR Cătălin Drulă.

Potrivit lui Cătălin Drulă, transferul terenului a crea un prejudiciu uraş statului.

„ALERTĂ: se pregăteşte un tun imobiliar transpartinic de sute de milioane de euro azi în Parlament.

O lege iniţiată de PMP, pusă pe ordinea de zi de PNL şi susţinută de PSD va transfera gratuit un teren al statului de 46 de ha (Romexpo) din zona premium a Capitalei în proprietatea Camerei de Comerţ, pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar cu un investitor privat.

În condiţiile în care valoarea terenului în acea zonă este uriaşă, se crează un mega prejudiciu statului român cu mâna Parlamentului. Terenul respectiv poate fi scos la licitaţie publică deschisă şi se vor găsi cu siguranţă investitori care să îl cumpere. Dar nu ar mai fi un tun imobiliar de sute de milioane de euro”, a precizat acesta.

Proiectul menţionat de drulă a fost iniţiat de PMP şi a trecut deja tacit de Senat. Mai exact, propunere legislativă a fost iniţiată de un grup de parlamentari PMP pentru modificarea şi completarea Legii Camerelor de Comerţ din România, Legea 335/2007, care prevede în esenţă trecerea gratuită a terenului de peste 40 de hectare pe care se află Complexul Expoziţional Romexpo din proprietatea statului în proprietatea Camerei de Comerţ şi Industrie a României. Practic, parlamentarii PMP vor ca terenul statului să fie cedat gratuit Camerei de Comerţ pentru un mega-proiect imobiliar dezvoltat cu grupul Iulius.

Potrivit G4Media, în acest moment, terenul aparţine statului (prin Regia Autonomă a Patrimoniului de Stat) şi e concesionat Camerei de Comerţ. Primarul general Gabriela Firea, senatorul PSD Daniel Zamfir, şi senatoarea USR Silvia Dinică au respins la acel moment proiectul, arătând că terenul statului nu poate fi cedat gratuit.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite