Tupeu fantastic: partidele au încasat în aprilie peste 23 de milioane de lei, dar vor să umble la pensii şi salarii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
bani

Şapte partide din România au încasat numai în luna aprilie peste 23 de milioane de lei. Banii reprezintă subvenţia "binemeritată" primită de partidele politice pentru "buna" administrare a ţării. În acest timp guvernul şi parlamentul discută de reduceri bugetare în ceea ce priveşte veniturile salariale şi de pensii, dar nu de cele speciale.

Iată lista ruşinoasă a celor şapte partide ce sunt abonate la banul public, deşi administraţia ţării este un dezastru şi asta de mai bine de 30 de ani: PSD, PNL, USR, ALDE, PMP, Pro România şi Forţa Naţională(a auzit cineva de acest partid?). Numai în România era posibilă o lege prin care partidele parlamentare să primească bani de la statul român. Statele mari ale lumii, cu o puternică democraţie, cum este SUA, nu admite o astfel de situaţie şi totul se bazează pe donaţii voluntare.

În total cele 7 partide au primit extraordinara sumă de 23,8 milioane de lei.

Am tot auzit în această perioadă de necesitatea reformării sistemului bugetar, de reducerea personalului angajat, de tăiere de salarii şi de pensii mai mici(staţi liniştiţi, nu cele speciale), dar nu am auzit absolut nimic de donarea salariului de către parlamentari, sau de eliminarea subvenţiilor şi stoparea banilor livraţi lunar de statul român în conturile partidelor politice.

Sigur, poate v-aţi fi aşteptat ca măcar acele partide declarat ca fiind noi să doneze sau să distribuie o parte importantă din aceşti bani către spitale, sau către acele categorii sociale defavorizate. Nici vorbă de aşa ceva, toată lumea tace şi se face că nu aude.

Eliminarea privilegiile clasei politice ar trebui să fie prima măsură implimentată, dar iată că nu se poate cu aceşti bravi conducători.

Ce puteam face cu această sumă?

Cu 23,8 milioane de lei, adică aproape 5 milioane de euro, puteam că construim de la zero cam 5 unităţi de primiri urgenţă pentru bolnavii cu covid, sau am fi putut cumpără peste 250 de aparate performante care să susţină respiraţia artificială până când corpul celui bolnav reuşeşte să facă anticorpii necesari să se lupte cu boala.

În acest fel România putea să salveze mii de vieţi.

În timp ce partidele politice primeau subvenţia, antreprenorii români, şi aşa afectaţi de criza sanitară transformată în criză economică, oferă donaţii pentru echiparea spitalelor din România şi a cadrelor medicale. Atitudinea politicienilor pur şi simplu te dezarmează în orice încercare de a face bine şi totuşi trebuie să o facem pentru că altfel semenii noştri şi chiar noi vom avea de pierdut.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite