Politică

articolul anterior articolul urmator

Tupeu fantastic: partidele au încasat în aprilie peste 23 de milioane de lei, dar vor să umble la pensii şi salarii

12
13 Apr 2020 20:55:01
Lulea Marius Dorin

Şapte partide din România au încasat numai în luna aprilie peste 23 de milioane de lei. Banii reprezintă subvenţia "binemeritată" primită de partidele politice pentru "buna" administrare a ţării. În acest timp guvernul şi parlamentul discută de reduceri bugetare în ceea ce priveşte veniturile salariale şi de pensii, dar nu de cele speciale.

Iată lista ruşinoasă a celor şapte partide ce sunt abonate la banul public, deşi administraţia ţării este un dezastru şi asta de mai bine de 30 de ani: PSD, PNL, USR, ALDE, PMP, Pro România şi Forţa Naţională(a auzit cineva de acest partid?). Numai în România era posibilă o lege prin care partidele parlamentare să primească bani de la statul român. Statele mari ale lumii, cu o puternică democraţie, cum este SUA, nu admite o astfel de situaţie şi totul se bazează pe donaţii voluntare.

În total cele 7 partide au primit extraordinara sumă de 23,8 milioane de lei.

Am tot auzit în această perioadă de necesitatea reformării sistemului bugetar, de reducerea personalului angajat, de tăiere de salarii şi de pensii mai mici(staţi liniştiţi, nu cele speciale), dar nu am auzit absolut nimic de donarea salariului de către parlamentari, sau de eliminarea subvenţiilor şi stoparea banilor livraţi lunar de statul român în conturile partidelor politice.

Sigur, poate v-aţi fi aşteptat ca măcar acele partide declarat ca fiind noi să doneze sau să distribuie o parte importantă din aceşti bani către spitale, sau către acele categorii sociale defavorizate. Nici vorbă de aşa ceva, toată lumea tace şi se face că nu aude.

Eliminarea privilegiile clasei politice ar trebui să fie prima măsură implimentată, dar iată că nu se poate cu aceşti bravi conducători.

Ce puteam face cu această sumă?

Cu 23,8 milioane de lei, adică aproape 5 milioane de euro, puteam că construim de la zero cam 5 unităţi de primiri urgenţă pentru bolnavii cu covid, sau am fi putut cumpără peste 250 de aparate performante care să susţină respiraţia artificială până când corpul celui bolnav reuşeşte să facă anticorpii necesari să se lupte cu boala.

În acest fel România putea să salveze mii de vieţi.

În timp ce partidele politice primeau subvenţia, antreprenorii români, şi aşa afectaţi de criza sanitară transformată în criză economică, oferă donaţii pentru echiparea spitalelor din România şi a cadrelor medicale. Atitudinea politicienilor pur şi simplu te dezarmează în orice încercare de a face bine şi totuşi trebuie să o facem pentru că altfel semenii noştri şi chiar noi vom avea de pierdut.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Un Domn Oarecare
13.04.2020, 21:03:48

Dimnule Lulea (unde dracu va gasesc astia de la Adeverul?!), poate ca aveti carente de comprehensiune. Haideti sa nu mai platim nimic catre serviciile critice ale statului (cum sunt si partidele, fie ca ne e pe plac sau nu), sa nu mai platim politia, armata, gazele, electricitatea, telefonia mobila, apa de la robinet...Sigur cifra 'economisita' de Dvs. va fi mult mai mare decat acei 5mil Euro.

-8 (10 voturi)
¡Ay, caramba
13.04.2020, 22:25:40

Partidele nu sunt institutii de stat, cu atât mai putin critice. Ați fost informat greșit, nu partidele vă plătesc pensia.

+3 (5 voturi)
pandia theodor
14.04.2020, 05:37:48

Aerianule ,dacä täceai filozof rämineai asa ai dovedit cä esti analfabet.

+1 (3 voturi)
pula
13.04.2020, 21:07:50

scrie si-n biblie, sa dam cezarului ce-i al cezarului. bineinteles ca pensiile speciale sunt un cancer si nedorite de nimeni decat de beneficiari, dar hai sa privim un pic cui le sunt acordate: magistrati, militari, demnitari,etc. fara ei ar puea Romania sa functioneze? hai sa ne gandim la un scenariu in care toate tribunalele s-ar inchide. ar putea garanta cineva ca n-ar mai fi nevoie de ele? cat despre partidele politice, altele nu sunt, nu exista alternativa. ca daca ar fi fost, s-ar fi nascut si un pic de valoare printre ele

-2 (4 voturi)
costy
14.04.2020, 08:02:23

- Am, mai spus-o - Raman, la convingerea, ca, in Romania, - Starea de Normalitate - o va putea aduce, doar un - RAZBOI.- pt ca Democratia si Revolutia - am vazut, ce-au adus.

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările