Politică

articolul anterior articolul urmator

Turcan anunţă decontarea, de către Guvern, a achiziţiilor de măşti şi dezinfectanţi ale universităţilor şi electronice pentru studenţii săraci

2
19 Sep 2020 15:24:17
Autor: News.ro

Vicepremierul Raluca Turcan anunţă că Guvernul va lansa o schemă de decontare de 10 milioane de euro, fonduri din care universităţile pot cumpăra măşti şi substanţe dezinfectante pentru anul universitar care începe curând, dar şi că autorităţile vor deconta 50 de milioane euro pentru achiziţia de dispozitive electronice pentru studenţii aflaţi în situaţii financiare dificile.

"La Consiliul Naţional al Rectorilor de la Braşov am anunţat că, împreună cu Marcel Boloş, Ministrul Fondurilor Europene, vom lansa la nivelul Guvernului, o schemă de decontare pentru universităţi de 10 mil. euro, pentru achiziţia de măşti şi dezinfectanţi pentru anul şcolar universitar în curs. De asemenea, vom deconta cu 50 de milioane euro achiziţia de dispozitive electronice pentru studenţii foarte săraci”, anunţă viceprim-ministrul Raluca Turcan, sâmbătă după-amiază.
 
Decontarea de dispozitive IT se va face după acelaşi principiu ca şi schema de decontare pentru tablete, măşti şi dezinfectanţi din învăţământul preuniversitar, precizează aceasta. 
 
”Amintesc faptul că aceste scheme de decontare sunt foarte eficiente. Ele au fost aplicate la achiziţia de echipamente şi materiale medicale pentru care, de la un plafon de 350 milioane de euro, ne apropiem deja de 1 miliard", adaugă Raluca Turcan.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Tomescu Tom
19.09.2020, 16:04:09

Dacă studentul în cauză ..aflat într-o situație financiară dificilă .. fumează ..nu este într-o situație financiară dificilă .... ever .. Dacă iese la șpriț .. nu este într-o situație financiară dificilă ... Dacă are mașinuță .. așijderea ... .. Aaaa ... nu ar trebui să existe și niște condiționări referitoare la prezența la cursuri ..și rezultate la învățătură ? De comportamentul în societate ..nici nu mai pomenesc ... Nu de alta ...dar e plină lumea asta de ...dificili ..

+1 (1 vot)
Tomescu Tom
19.09.2020, 16:07:54

Pomenesc în mod repetat de fumat ...fiindcă cine fumează 1 pack pe zi ... arde la propriu banii pentru un laptop în două luni ... Și nu prea am chef să sponsorizez viciile nimănui ....

+1 (1 vot)
Modifică Setările