Turcan anunţă reduceri de personal în toate ministerele: Clienţii politici, nepoţii, iubitele să îşi vadă de drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul Raluca Turcan FOTO gov.ro
Vicepremierul Raluca Turcan FOTO gov.ro

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că în perioada următoare vor fi făcute evaluări pentru fiecare minister în parte pentru ca angajaţii fără experienţă să fie concediaţi. „Cei care sunt clienţi politici, nepoţi, iubite sau alte legături cu demnitarii”, a spus Turcan, vor trebui să îşi vadă de drum. Aceasta a mai anunţat că la Ministerul Dezvoltării urmează să se facă o reducere de personal cu 40%.

Vicepremierul Raluca Turcan a explicat, pentru Digi24, citat de Mediafax, că executivul se află în etapa de pregătire a hotărârilor de Guvern prin care să instituţiile din subordinea ministerelor să fie reorganizate.

„Asta înseamnă că se evaluează activitatea, se vede unde se stă degeaba, dacă sunt oameni buni care stăteau degeaba pentru că nu voia nimeni să îi folosească vor fi mutaţi în altă parte, iar cei care sunt clienţi politici, nepoţi, iubite sau alte legături cu demnitarii, atunci trebuie să îşi vadă de drum. Românul are un simţ al dreptăţii. Sunt oameni foarte buni de mult timp în ministere care nu au reuşit să avanseze în carieră pentru că intra mereu cineva peste, nepoată, clientă sau iubită. Această evaluare se face în interiorul ministerului. Acolo unde nu e o imagine clară apelăm la mijloace externe”, a spus Raluca Turcan, la Digi24, citat de Mediafax. 

Scopul este ca instituţiile să înceapă să servească într-adevăr cetăţeanul, şi nu doar un clişeu rostit de politicieni atunci când se schimbă la guvernare, a continuat Turcan.

„Aş vrea să văd şi eu la Guvern, dacă apare o problemă, se caută rezolvare, nu se caută vinovaţi, nu se caută ţapi ispăşitori. E important să vezi şi unde a fost problema, dar paradigma se schimbă, trebuie să fii acolo să-i ajuţi pe oameni. Am vorbit de exemplu cu ministrul Dezvoltării Regionale, care mi-a spus că în interiorul instituţiei pe care o conduce, la nivel de demnitate se face o reducere cu 40%, la nivel de conducere a instituţiei, o reducere cu 30%, iar la nivel de execuţie, o reducere de 20%. Fiecare ministru va veni cu schema lui, pe care o va prezenta primului-ministru şi va spune ‘acesta este aparatul de lucru pe care noi îl vrem”, a mai spus vicepremierul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite