Politică

articolul anterior articolul urmator

Turcan anunţă reduceri de personal în toate ministerele: Clienţii politici, nepoţii, iubitele să îşi vadă de drum

25
7 Dec 2019 17:17:07
Autor: George-Andrei Cristescu
Vicepremierul Raluca Turcan FOTO gov.ro
Vicepremierul Raluca Turcan FOTO gov.ro

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că în perioada următoare vor fi făcute evaluări pentru fiecare minister în parte pentru ca angajaţii fără experienţă să fie concediaţi. „Cei care sunt clienţi politici, nepoţi, iubite sau alte legături cu demnitarii”, a spus Turcan, vor trebui să îşi vadă de drum. Aceasta a mai anunţat că la Ministerul Dezvoltării urmează să se facă o reducere de personal cu 40%.

Vicepremierul Raluca Turcan a explicat, pentru Digi24, citat de Mediafax, că executivul se află în etapa de pregătire a hotărârilor de Guvern prin care să instituţiile din subordinea ministerelor să fie reorganizate.

„Asta înseamnă că se evaluează activitatea, se vede unde se stă degeaba, dacă sunt oameni buni care stăteau degeaba pentru că nu voia nimeni să îi folosească vor fi mutaţi în altă parte, iar cei care sunt clienţi politici, nepoţi, iubite sau alte legături cu demnitarii, atunci trebuie să îşi vadă de drum. Românul are un simţ al dreptăţii. Sunt oameni foarte buni de mult timp în ministere care nu au reuşit să avanseze în carieră pentru că intra mereu cineva peste, nepoată, clientă sau iubită. Această evaluare se face în interiorul ministerului. Acolo unde nu e o imagine clară apelăm la mijloace externe”, a spus Raluca Turcan, la Digi24, citat de Mediafax. 

Scopul este ca instituţiile să înceapă să servească într-adevăr cetăţeanul, şi nu doar un clişeu rostit de politicieni atunci când se schimbă la guvernare, a continuat Turcan.

„Aş vrea să văd şi eu la Guvern, dacă apare o problemă, se caută rezolvare, nu se caută vinovaţi, nu se caută ţapi ispăşitori. E important să vezi şi unde a fost problema, dar paradigma se schimbă, trebuie să fii acolo să-i ajuţi pe oameni. Am vorbit de exemplu cu ministrul Dezvoltării Regionale, care mi-a spus că în interiorul instituţiei pe care o conduce, la nivel de demnitate se face o reducere cu 40%, la nivel de conducere a instituţiei, o reducere cu 30%, iar la nivel de execuţie, o reducere de 20%. Fiecare ministru va veni cu schema lui, pe care o va prezenta primului-ministru şi va spune ‘acesta este aparatul de lucru pe care noi îl vrem”, a mai spus vicepremierul. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Hoher Herman
7.12.2019, 17:28:59

Pentru"frumusica" asta nu conteaza si competenta? Daca esti complet analfabet este OK. Doar sa nu fi ruda cu X sauY. Explicabil. Au si astia noi rude si amante de adus si tre' sa li se faqa si lor locuri caldute. Ati schimbat Hotzii cu Talharii. Bravo!

+2 (16 voturi)
Ionel Marcu
7.12.2019, 17:40:46

Acuzi pe bază de presupuneri, Herman. Și de ce „frumușica”, e frumușică fără ghilimele, finuță. Dar poate ești un grosse Herman și preferi bondoace cu gâtul cât piciorul elefantului, ca Dăncilă, bine tencuită, vopsită. Vezi că mai și una Mungiu Pippidi!

+1 (11 voturi)
Ionel Marcu
7.12.2019, 17:43:27

40% e cam puțin, asta înseamnă că la Secretariatul General al Guvernului, din 1.000 rămân...600 ?! Acum o lună, Orbán avansa ca suficientă cifra 200.

+7 (7 voturi)
Hoher Herman
7.12.2019, 17:49:03

Scuze, nu doar "frumusica". Putem adauga "finutza" sau "delicata", ba chiar si "gingasa". Tot 44 poarta la "pantofiori"?

+1 (7 voturi)
Manole Scarlat
7.12.2019, 17:49:10

Se poate, doamna Raluca? Domnu Stolojan nu s-a comportat aşa cu Dv.

+1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (25)