Turcan, despre campania USR „Fără penali în funcţii publice”: Statutul PNL este mai dur decât această iniţiativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a afirmat vineri că salută iniţiativa Uniunii Salvaţi România „Fără penali în funcţii publice” prin care îşi propun să modifice Constituţia României, însă a precizat că statul PNL este „mai dur” decât această propunere.

Deputatul Raluca Turcan a vorbit vineri, într-o conferinţă de presă, despre iniţitiva USR de a modifica art. 37 din Constituţia României prin adăugarea unui noi alineat care să precizeze că nu pot fi aleşi în funcţii publice cetăţenii „condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie”. Aceasta a precizat că salută mişcarea USR, însă a explicat că statutul PNL este „mai dur”.

„Salut orice iniţiativă de acest gen. Nu numai că o susţin, am fost o voce importantă în deciziile PNL când s-a modificat statutul PNL, care este mai dur decât această iniţiativă. Ca să fie foarte clar, statutul PNL prevede ca orice persoană trimisă în judecată să nu mai deţină funcţii de conducere şi să nu mai poată candida”, a declarat Raluca Turcan.

Mai mult, liderul liberalilor din Camera Deputaţilor, a mai precizat că PNL a iniţiat şi două proiecte legislative cu scopul de a „curăţa” clasa politică.

"În Parlamentul României am iniţiat două legi, care aşteaptă votul - una, orice persoană condamnată să nu mai poată candida la Preşedinţia României şi orice persoană condamnată să nu mai poată candida la Parlament. Îi chem pe toţi să voteze aceste două proiecte de lege, aşa cum chem orice român de bună credinţă să susţină printr-o presiune în spaţiul public, ca politica să se cureţe. PNL şi-a propus lucrul acesta, de câţiva ani de zile", a precizat Raluca Turcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite