Turcan: PSD a atras anul trecut fonduri europene de 1 miliard de euro. În guvernarea PNL au fost atrase în acest an peste 5,7 miliarde de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că Guvernul PSD a atras în 2019 fonduri europene în valoare de 1 miliard de euro, iar de la începutul anului şi până acum în guvernarea PNL au fost atrase peste 5,7 miliarde de euro.

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, vineri după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Neptun, că România înregistrează în prezent cea mai mare rată de absorţie a fondurilor europene de la momentul integrării în Uniunea Europeană. 

“În aceste nouă luni din 2020 am reuşit să atragem 2,2 miliarde de euro şi avem proiecte semnate pentru încă 3,2 miliarde de euro. Ca o comparaţie între ce a fost şi ce există în momentul de faţă în România, în guvernarea PSD, anul trecut, 1 miliard de euro atraşi, în guvernarea PNL până în acest moment 5,7 miliarde de euro. Avem cea mai mare rată de absorţie a fondurilor europene de la momentul integrării în Uniunea Europeană. Şi lucrul acesta arată cât de important este ca un Guvern să aibă ca viziune valorificarea potenţialului României ca membră a Uniunii Europene”, a declarat Raluca Turcan.

Ea a făcut, vineri, o vizită în Mangalia şi în staţiunile din sudul litoralului, precizând că au fost semnate trei contracte cu fonduri europene în valoare de 9 milioane de euro pentru acest municipiu.

Raluca Turcan a fost însoţită în vizita sa în judeţul Constanţa de către ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, de conducerea organizaţiei judeţene a PNL Constanţa şi de primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite