Turcan: Dacă unii încep să joace tot felul de dansuri de cochetărie şi nu intră în forţă pentru învestirea unui nou guvern, este ţinut în viaţă Guvernul Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, afirmă că partidul îşi doreşte să se încheie această perioadă de instabilitate. "Dacă unii încep să joace tot felul de dansuri din acestea de cochetărie şi nu intră în forţă pentru învestirea unui nou guvern, practic este ţinut în viaţă Guvernul Dăncilă, ceea ce nu cred că-şi doreşte nimeni", spune Turcan.

Întrebată, într-o emisiune la TVR, dacă ar opta pentru un guvern minoritar sau unul cu susţinere mai largă, Turcan a spus: "Acuma, ştiţi cum e, dragoste cu forţa nu se poate, dacă ei nu vor să guverneze, nu vor să guverneze. Pe noi ne interesează să oprim perioada aceasta de instabilitate".

Ea a afirmat că în ultimele zile Guvernul a băgat "mâna până la cot într-un buget în care nu ar mai trebui să facă nicio modificare".

"Dacă unii încep să joace tot felul de dansuri din acestea de cochetărie şi nu intră în forţă pentru învestirea unui nou guvern, practic este ţinut în viaţă Guvernul Dăncilă, ceea ce nu cred că-şi doreşte nimeni", a afirmat Turcan, spunând că situaţia va fi abordată cu înţelepciune, diplomaţie şi echilibru.

Întrebată dacă mizează pe aceleaşi voturi cu care a trecut moţiunea pentru învestirea Guvernului Orban, Turcan a spus că de la acestea se pleacă.

"Nu se aştepta nimeni ca PSD-ul să se fi deşteptat peste noapte, este fix acelaşi partid şi încă este la guvern, încă este înţesat adânc în instituţiile statului, încă are o clientelă parazitară conectată la banii publici, aşadar lucrurile nu s-au schimbat cu nimic, doar că s-a deschis aşa, o perspectivă mai optimistă că în România se poate începe reconstrucţia", a afirmat Turcan.

Ea a spus că numele apărute în spaţiul public pentru portofoliile din Guvern sunt speculaţii, dar şi că sunt politicieni care sunt competenţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite