Politică

articolul anterior articolul urmator

Turcan: Vineri va fi lista finală de miniştri. Iniţial am plecat de la 6-7 nume pentru fiecare portofoliu

6
22 Oct 2019 21:42:58
Autor: News.ro
Raluca Turcan FOTO Mediafax
Raluca Turcan FOTO Mediafax

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a afirmat, marţi seară, că iniţial s-a pornit cu 6-7 nume de persoane care ar putea prelua fiecare minister, ulterior ajungându-se la trei nume. „Pe unele portofolii există deja conturat un nume”, a spus Turcan, anunţând că lista miniştrilor va fi finalizată vineri.

Raluca Turcan a refuzat să spună, marţi seară, într-o emsiune la Digi 24, dacă numele său se regăseşte pe lista de miniştri pe care o va propune Ludovic Orban.

„Evident că eu cunosc lista şi, până la momentul prezentării în Parlament, se mai pot opera modificări. Ar fi incorect din partea mea să mă pronunţ pe o listă pe care o va prezenta şi şi-o va asuma premierul desemnat (...) Cunosc mare parte dintre propunerile pe care le va face premierul desemnat şi acest atribut este al domniei sale”, a spus Turcan.

Aceasta a explicat să PNL a pornit  - după desemnarea lui Ludovic Orban pentru a forma noul Guvern – de la şase-şapte nume pentru fiecare minister, ulterior ajungându-se la trei nume.

„Lista s-a restrâns la trei nume. Pe unele portofolii există deja conturat un nume, iar lista finală va fi vineri”, a mai spus Turcan.

Aceasta a precizat că este rolul premierului desemnat să prezinte lista cu propunerile pentru ministere, dar a reiterat ideea unui Guvern cu 16 ministere.

Turcan a explicat că nu Klaus Iohannis face Guvernul.

„Inclusiv la întâlnirea pe care am avut-o cu domnia sa, a accentuat că nu este atributul domniei sale de a face Guvernul şi oricine spune că dânsul face Guvernul, înseamnă că nu-l cunoaşte pe Klaus Iohannis. Premierul desemnat a făcut câteva propuneri şi, da, evident că se va consulta pentru propunerile cu care rămâne şi mi se pare corect”, a mai spus Turcan.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

SEBI GOICEA
22.10.2019, 21:58:40

Vineri sa vezi sarbatoare, sampanii, cocktailuri, mertzane, duster, bmw, ce mai....sosesc amantele, amantii, rudele...si ciumele ruserloce inghitind la greu in sec., cu privirle la sticla goala de vodca..:)

+5 (7 voturi)
Cornel Mihai Laurentiu
22.10.2019, 22:17:57

Mon cher, Sebi, si daca astia isi pregatesc sampaniile, biscuitii, etc..si nu le trece guvernul ?? Atunci sa vezi sarbatoare...:)

+4 (6 voturi)
t mihai
22.10.2019, 22:21:22

"... Vineri va fi lista finală..." Va fii ce ?

-1 (1 vot)
LochRoagPM
23.10.2019, 05:08:24

Așa să fie! Țara vă merită și trebuie să guvernați! Succes și fericire !

+1 (1 vot)
M Costi
23.10.2019, 05:52:28

E bine ca se face lista , e bine si ca Sică Mandorlină va avea , insfarsit , o slujbă platită legal si nu va mai fi somer , e bine va K.W. Iohannis va avea , din nou , "guvernul meu" , insa ...nimic despre un program de guvernare ? Sau...tot cel vechi "Cu paru' in capul pesedistilor !" ramane de baza ?

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)