Politică

articolul anterior articolul urmator

Turcescu îl critică pe Băsescu pe tema legalizării prostituţiei: L-a luat valul. Sper că n-a vorbit ca preşedinte de onoare al PMP

23
23 Aug 2019 12:56:36
Autor: News.ro
Robert Turcescu şi Traian Băsescu
Robert Turcescu şi Traian Băsescu

Deputatul PMP Robert Turcescu critică propunerea lansată de preşedintele de onoare al partidului Traian Băsescu, referitoare la legalizarea prostituţiei, exprimându-şi speranţa că această idee nu va găsi prea mulţi adepţi în rândul membrilor PMP. Turcescu e de părere că fie pe fostul şef al statului ”l-a luat valul apariţiilor televizate”, fie ”a vrut să nască un subiect de presă în care să fie primul sub luminile rampei”

”Aş vrea să cred că ideea legalizării prostituţiei - relansată de Traian Băsescu într-o emisiune tv recentă- nu va găsi prea mulţi adepţi în rîndul membrilor PMP. Cred că fostul preşedinte al partidului s-a grăbit sau l-a luat valul apariţiilor televizate. Ori, încă o dată, a vrut să nască un subiect de presă în care să fie primul sub luminile rampei. Oricum, sper măcar că a vorbit europarlamentarul PMP Traian Băsescu şi nu preşedintele de onoare al PMP”, scrie Turcescu pe Facebook.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat joi seară, la B1 TV,  că susţine legalizarea prostituţiei, pentru diminuarea fenomenului de trafic de persoane, şi acuză „laşitatea” unor politicieni şi care „nu şi-au asumat să treacă peste nişte supărări ale BOR” şi nu au promovat o lege în acest sens.

„Dimensiunea traficării tinerelor, fie că-s tinere din liceu, fie că-s tinere care nu sunt la liceu, în mod deosebit din mediul rural, este un fenomen. Este generalizată aproape în mediul rural şi trebuie acţionat în modificarea politicii penale faţă de astfel de acţiuni. Sunt mulţi nefericiţi bărbaţi care nu-şi găsesc o parteneră şi recurg laastfel de gesturi, cred că a venit timpul să repunem în discuţie legalizarea prostituţiei ca soluţie de diminuare a traficului ilegal de carne vie” a spus Traian Băsescu.

El a dat exemplul Germaniei, Olandei şi Belgiei, unde prostituţia este legalizată şi femeile sunt protejate.

El a acuzat „laşitatea” unor oameni politici care „nu şi-au asumat să treacă peste nişte supărări ale BOR-ului, în primul rând”. „Din laşitate, sacrificăm mii de tinere pe care le împingem sub controlul unor derbedei, unor nenorociţi care le lasă fără bani, fără viitor şi uneori le lasă şi fără viaţă” a spus Băsescu.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Viorica Alexandru
23.08.2019, 13:00:38

argumentele lui Basescu sunt valabile....care sunt ale lui Turcescu... doar asa ca sa se opuna?

+6 (16 voturi)
Ursula.K.LeGuin
23.08.2019, 13:45:14

Turcescu vrea prostituție la liber, ca-n politică. E mediul pe care-l cunoaște și se simte-n apele lui. L-am simpatizat cândva ca ziarist, dar e multă vreme de când s-a transformat într-un cabotin ipocrit și grețos de afectat și plin de el. Pe acest subiect sensibil și controversat, Traian Băsescu are perfectă dreptate. Legalizarea și impunerea unei minime reglementări a acestui fenomen este singurul lucru rațional, într-o Românie furnizoare de carne vie către toate colțurile Europei. Plus pedepsirea cu ani grei de pușcărie a pedofiliei, a pornografiei infantile și a proxenetismului indiferent de vârsta victimelor. Aș adăuga aici că părinții care-și expun copiii sau închid ochii în fața acțiunii unui pedofil, inclusiv și mai ales a abuzatorilor din familie - ar trebui pedepsiți la fel ca pedofilii înșiși!

+4 (12 voturi)
popescu costel
23.08.2019, 14:29:49

Băsescu este un bărbat de stat, are viziune, are soluții, pe când Turcescu este un pupincurist, un oportunist jalnic. Sigur că oamenii realiști sunt de acord cu legalizarea prostituției, doar nu inventăm noi apa caldă; este necesară tocmai pentru protejarea femeilor, a tinerelor adolescente, care cad ușor pradă interlopilor.

0 (8 voturi)
armani giorgio
23.08.2019, 14:15:29

da bey base sa se legalizeze prostitutia, da in familia lu matale, si prima practicanta, eba toanta!!!

0 (8 voturi)
popescu costel
23.08.2019, 14:33:57

Armani Georgio, la fel de bine, prima practicantă poate fi maică-ta, nevastă-ta sau fiică-ta; de ce crezi că pentru ele este interzisă prostituția. Important este să fie opțiunea lor, adică să nu le obligi tu sau altcineva.

-1 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (23)