Politică

articolul anterior articolul urmator

Legăturile lui Tusk cu România: În familia mea, prima maşină a fost o Dacia 1300 a socrului meu. Fiul socrului meu conduce astăzi o Dacia Duster

7
11 Jan 2019 11:57:10
Autor: Sebastian Zachmann
Donald Tusk
Donald Tusk

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a ţinut, joi seară, la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE, un discurs în limba română, spunând că prima maşină din familia sa a fost o Dacia 1300, a socrului său, iar acum fiul socrului său conduce un Duster.

"Sunt foarte mândru şi fericit că voi conduce împreună cu dvs acest semestru al Preşedinţiei Consiliului UE. Sunt convins că în aceste şase luni veţi interpreta cu energie şi înţelepctiune o adevărat rapsodie română. Sunt convins că preşdinţia dvs va fi la fel de energică precum rapsodia lui George Enescu. Cred că sub bagheta dvs va găsi sunetul potrivit şi veţi face tot ce vă este în putinţă pentru a apăra interesele europene. Veţi fi gazdele Europei şi sunt convins că veţi acţiona în spiritul proverbului – omul sfinţeşte locul", a declarat, joi seară, Donald Tusk.

"În familia mea, prima maşină a fost dacia 1300 a socrului meu. Întâmplarea face că fiul socrului meu conduce astăzi o Dacia Duster", a completat Tusk.

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a rostit joi, la ceremonia de la Ateneu, pentru a marca preluarea oficială a preşedinţiei Consiliului UE de către România, un discurs în limba română din care nu au lipsit referirile la Mircea Eliade, la muzica lui George Enescu, la Nichita Stănescu, la Tristan Tzara, la Eugen Ionescu şi Andrei Pleşu, dar şi la performanţele sportivilor români

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Serbanescu Serbanila
11.01.2019, 12:05:46

"Fiul socrului meu conduce astăzi o Dacia Duster" Pe asta nu l-o fi invatat nimeni ca in limba romana exista cuvantul "cumnat"?!!!

-4 (4 voturi)
miron miron
11.01.2019, 12:48:22

Un politician strain citeste atat de bine in Limba Romana , fara niciun dezacord, stiind chiar si sensul cuvintelor. La noi doamna premier Dancila, nu e capabila sa citesca macar un text corect, fara a face dezacorduri la tot pasul. Asta-i diferenta. Nu avem in actualul guvern niciun politician de elită. A se vedea si discursul Ciordache, inlocuitorul lui Dragnea, vicepresedinte Senatului, rupt de realitate, departe de adevar. Nu s-a simtit deloc lipsa lui Dragnea.

+1 (1 vot)
Serbanescu Serbanila
11.01.2019, 12:53:15

Mai domol bre, mai domol... Eu am dat vina pe ala care i-a facut textul. In rest, tot respectul pentru Tusk.

Stoica Avram
11.01.2019, 12:49:46

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk si nici polonezii nu uită faptul că tezaurul național polonez la începutul celui de-al II-lea război mondial (septembrie 1939) a trecut și prin România (Franța și Regatul Unit în Canada), după ce prietenii lor unguri au refuzat acest lucru. România a repatriat Poloniei aurul care a rămas în tezaurul BNR până în 1947, însă aurul trimis de România în Primul Război Mondial la Moscova nu a fost returnat nici după aproape 100 de ani. Oare de ce o nație (rusă) este „mai egală” și „mai creștină” decât celelalte ?

Stoica Avram
11.01.2019, 12:54:05

Dragnea s-a dus să primească „lumina" de la răsărit dar în locuri exotice, alături de o tinerică pentru a masca evenimentul propriu-zis !

Vezi toate comentariile (7)