UDMR ameninţă PNL că trânteşte Guvernul dacă va fi introdus votul în două tururi la alegerile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor UDMR Korodi Attila a declarat, pentru Maszol.ro, că formaţiuna maghiară va vota o moţiune de cenzură iniţiată de către PSD dacă Guvernul Orban va introduce votul în două tururi la alegerile locale din 2020, fie prin ordonanţă de urgenţă, fie prin angajarea răspunderii.

”Este foarte probabil să înfruntăm guvernul. Pe de o parte, ar putea duce la căderea guvernului, iar pe de altă parte, este sigur că decizia va fi respinsă de către Curtea Constituţională. Sunt sigur că vom găsi suficienţi în Parlament care să ne sprijine”, a declarat Korodi Attila.

Astfel, în cazul în care guvernul îşi va asuma răspunderea pentru alegerile în două tururi, UDMR va sprijini o eventuală moţiune subsecventă de cenzură pe care ar putea să o iniţieze social-democraţii. În paralel, Uniunea va ataca la CCR decizia guvernului invocând recomandarea Comisiei de la Veneţia potrivit căreia orice modificare a legislaţiei electorale trebuie  făcută cu cel puţin 12 luni  înaintea scrutinului.

Korodi nu a exclus posibilitatea ca PNL să provoace deliberat căderea propriului  guvern pentru a convoca alegeri anticipate. ”Bănuim că PNL, modificând legea electorală prin angajarea răspunderii, intenţionează să provoace căderea guvernului conducând la alegerile parlamentare anticipate solicitate de Klaus Johannis, printr-o criză guvernamentală”, a mai spus Korodi pentru Maszol.ro

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite