Politică

articolul anterior articolul urmator

UDMR şi autonomia defrişării

6
18 Oct 2014 18:49:44
Bogdan Diaconu
UDMR a reuşit, cu complicitatea politicenilor români, să jefuiască şi să distrugă pădurile Transilvaniei
UDMR a reuşit, cu complicitatea politicenilor români, să jefuiască şi să distrugă pădurile Transilvaniei

Din caracatiţa retrocedărilor de păduri lipsesc liderii UDMR, cunoscuţi ca mari latifundiari şi la fel de mari defrişatori. Prevăd încă de pe acum că imediat ce UDMR va intra în vizorul DNA, vom avea un atac ”etnic” la adresa justiţiei române care va fi acuzată de atac la adresa comunităţii maghiare. Deocamdată, UDMR este singurul grup infracţional organizat ferit de justiţie. Au căzut sforarii din toate partidele, numai UDMR zburdă.

Insistenţa cu care Kelemen Hunor atacă statul naţional unitar român, ca şi proiectul de autonomie teritorială pot fi înţelese şi ca un scut pervers în faţa justiţiei. De îndată ce liderii sau potentaţii UDMR vor ajunge în faţa justiţiei, statul român va fi acuzat că îi ponegreşte şi vânează pe liderii acestei formaţiuni din motive etnice, iar nu pentru fapte de corupţie. Organismele europene vor fi bombardate cu plângeri despre ”genocidul” la care este supusă comunitatea maghiară pentru că drujbele din UDMR trebuie să răspundă în faţa legii.

Numai că păcăleala nu mai ţine. Zece apropiaţi ai lui Viktor Orban sunt deja pe lista neagră a SUA şi li s-a interzis accesul pe teritoriul american, la fel ca potentaţilor lui Putin, aşa încât cărările extremismului maghiar spre Washington sunt închise. Şi atunci, unde se va mai plânge Hunor că UDMR nu are corupţi, ci vajnici luptători pentru binele maghiarilor?

Cum va calcula justiţia prejudiciul adus de defrişări? Numai în valoarea masei lemnoase jefuite? Dar pentru inundaţiile şi pierderile de vieţi omeneşti, pentru distrugerile materiale de tot felul cauzate de defrişări cine plăteşte?

Sper ca autorităţile române să nu mai cedeze de această dată, aşa cum au făcut-o în trecut. Procesele împotriva corupţiei nu sunt procese politice, ci procese vitale pentru supravieţuirea statului român. Iar procesele împotriva retrocedărilor false din Transilvania nu lovesc în buna convieţuire dintre etnii, ci în dulcea furăciune la care s-au dedat grofii UDMR de mulţi ani.

Aşadar, autonomia pentru care luptă liderii UDMR s-a realizat deja: au defrişat şi au furat tot ce au putut în Transilvania autonomi de legile statului român. Acum rămâne de văzut dacă braţul legii le va anula imunitatea supra-statală de care s-au bucurat în toţi aceşti ani.

Şi se mai ridică o întrebare: cum va calcula însă justiţia prejudiciul adus de defrişări? Numai în valoarea masei lemnoase jefuite? Dar pentru inundaţiile şi pierderile de vieţi omeneşti, pentru distrugerile materiale de tot felul cauzate de defrişări cine plăteşte? 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Filon Aurel
18.10.2014, 19:27:20

Sa nu uitam ca la aceste jafuri si-au dat mana cu sforarii PSD-ului cat si cu sforarii basisti!Afara,afara,Coruptia din tara!

+5 (5 voturi)
El Secuio De Gamma
19.10.2014, 11:33:12

lasa cu antimaghiarismul tovarasu Diaconu. Cunoastem foarte bine activitatea tovarasului Chereturi Attila impreuna cu alti mafioti. Mafiotii nu au nationalitate. Sau daca esti asa de obiectiv de c e nu scrii despre caracatita mafiei lemnului din Harghita in care sunt bagati de la tovarasul fost secretar UTC Harghita, actualmente ministru de soldati Mircea Dusa pana la militienii sef de acolo. Si o sa vezi ca sunt mult mai multe persoane romanesti decat acest mafiot securist ungur. Asta ca imaginea sa fie mai transparenta... Dar stim la tine problema nervoasa este cea maghiara...la restul nu ai voie ! :)

-1 (5 voturi)
Preda Mihailescu
19.10.2014, 12:10:56

Secuio de Gamma @ Mankurtii si hotii nu au natie - asa este. Putem doar visa o societate in care insa TOTI isi recunosc cu relaxare hotii si mancurtii nascuti in neamul lor ... si lucreaza impreuna, fara reprosuri reciproce, pentru a le imposibilita faptele. Multumim pentru precizari - pesemne ca sunt inca necesare multe investigatii pentru a sti who is who - in timp ce naturii i se falfaie de investigatii, si la furtuni colinele defrisate reactioneaza cu avalanse de namol. In Italia de Nord nu mai contenesc, si Italienii se revolta ca problema este cunoscuta de zece ani si mai multi, si nimic nu se intreprinde. Oare trebuie sa ajungem mai intai asa departe si la noi?

+1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
20.10.2014, 22:17:41

Comentariu considerat abuziv.

Istvan Sebo
21.10.2014, 08:44:28

Si cum explicati Domnule ca nu in Ardeal sunt cele mai multe inundatii ???? Dar pentru inundaţiile şi pierderile de vieţi omeneşti, pentru distrugerile materiale de tot felul cauzate de defrişări cine plăteşte? Ca nu Oltul sau Muresul face cele mai multe ravagii

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările