Politică

articolul anterior articolul urmator

UDMR - cum să candidezi la conducerea României promiţând distrugerea ei

17
12 Aug 2014 18:00:54
Bogdan Diaconu
Kelemen Hunor şi UDMR riscă totul pentru autonomie, inclusiv desfiinţarea formaţiunii
Kelemen Hunor şi UDMR riscă totul pentru autonomie, inclusiv desfiinţarea formaţiunii

Kelemen Hunor îşi bazează candidatura la Preşedinţia României pe promisiunea distrugerii ei. Tocmai de aceea proiectul de lege al autonomiei va fi lansat la apă în această perioadă în care se strâng semnăturile pentru candidatura sa. Singurul proiect politic al candidatului UDMR va fi autonomia teritorială, adică distrugerea statului român. Nu e minunat acest stat care te lasă, ba te şi plăteşte ca să lupţi împotriva lui din interior?

În alte timpuri, duşmanii unui stat erau în afara sa, în principal alţi actori statali. Care îşi găseau, desigur, cozi de topor în interiorul statului atacat, dar, când erau descoperiţi, trădătorii aveau un final aşteptat. Acum, România asistă la o situaţie paradoxală în care un cadidat la preşedinţie propune public şi acumulează semnături deocamdată, ulterior şi voturi, cu promisiunea că face praf statul român. Pentru că este formaţiune parlamentară, UDMR va primi şi bani de la bugetul României pentru a lupta împotriva ei, în afară de faptul că se află la guvernare în timp ce îşi declară intenţia nedisimulată de a-i pune capăt Constituţiei.

Ca reacţie la acest proiect al autonomiei, eu voi depune un proiect de lege al desfiinţării UDMR, ca reacţie normală a statului român în faţa intenţiei de anulare a existenţei sale. Din acest punct de vedere, Kelemen Hunor şi UDMR riscă totul mizând pe radicalizarea discursului în direcţia separatismului etnic, adică inclusiv desfiinţarea legală, pentru că, dacă reacţia publică va fi pe măsura primejdiei, sunt convins că se poate ajunge la oprirea secesionismului etnic pur şi simplu prin interzicerea activităţii formaţiunii care o propagă cel mai puternic la această oră, folosind pârghiile statului român în vederea distrugerii lui din interior.

UDMR a inventat dreptul minorităţii etnice de a subjuga şi pedepsi majoritatea pentru că este majoritate, ceea ce constituie, în logica politicii maghiare, o vină de neiertat. Acest ”accident” al istoriei că românii sunt majoritari în ţara numită România va fi însă ”reparată” prin proiectul legii autonomiei care prevede că localităţile unde o majoritate decide că nu vrea să facă parte din regiunea autonomă ”Ţinutul Secuiesc” poate fi alipită la alte centre administrative limitrofe (la judeţul cu care se învecinează).

UDMR şi-a luat astfel măsuri ca majoritatea etnică a noii regiuni să fie absolută, pentru că este de bănuit că românii îşi vor muta administrativ localităţile (acolo unde pot aduna o majoritate de voturi) în teritoriul românesc, regiunea autonomă devenind un dominion maghiar în care nimeni de altă etnie nu îşi va dori să trăiască. Probabil că, dacă s-ar înfiinţa o asemenea autonomie, mulţi români vor pleca în bejenie de-a binelea. Memoria felului în care o administraţie maghiară îi tratează pe români este proaspătă şi este reiterată şi în zilele noastre acolo unde sunt primari maghiari sau consilii locale dominate de reprezentanţii acestei etnii. Ce se va întâmpla după ce autoritatea statului român va dispărea cu totul dintr-o asemenea regiune, nici nu vreau să îmi imaginez!

UDMR a inventat dreptul minorităţii etnice de a subjuga şi pedepsi majoritatea pentru că este majoritate, ceea ce constituie, în logica politicii maghiare, o vină de neiertat. Acest ”accident” al istoriei că românii sunt majoritari în ţara numită România va fi însă ”reparată” prin proiectul legii autonomiei care prevede că localităţile unde o majoritate decide că nu vrea să facă parte din regiunea autonomă ”Ţinutul Secuiesc” poate fi alipită la alte centre administrative limitrofe (la judeţul cu care se învecinează)

Acest proiect al unui rapt teritorial de facto, cu urmări incalculabile asupra vieţilor a zeci de mii de români, dar şi asupra statalităţii şi a percepţiei asupra României care va fi cunoscută ca un stat în care poţi apuca orice cu uşurinţă, inclusiv teritorii, reprezintă proiectul de prezidenţiabil al lui Kelemen Hunor pentru care TVR şi Radio România îi va acorda spaţiu de emisie conform legii. Acest proiect de distrugere a României, pentru că după Ţinutul Secuiesc va urma Partium, apoi întreaga Transilvanie - cu o victorie aşa uşoară nu se vor opri aici - va avea locul său legal pe buletinul de vot. Votezi pentru destrămarea României? Locul 2, 3 sau cât va ieşi la tragerea la sorţi pe buletinul de vot unde scrie Kelemen Hunor. În final, liderul UDMR speră să adune până într-un milion de voturi pentru acest plan pentru a putea spune: iată ce mulţi îşi doresc fărâmiţarea acestui stat, am aşadar dreptul legitim să propun acest obiectiv. Hunor ignoră faptul că intră într-o logică periculoasă a majorităţilor. Dacă un alt proiect prezidenţial va solicita anularea drepturilor exagerate ale maghiarilor în România, sunt sigur că se vor aduna mai mult de un milion de voturi favorabile. Şi atunci, în virtutea principiului cine are mai multe voturi are dreptate, ce se va întâmpla cu minoritatea maghiară din România?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Vanatorul/d.c.
12.08.2014, 18:13:18

"UDMR: Cum să candidezi la conducerea României promiţând distrugerea ei.." Dom' Diaconu, avand in vedere cel 2 puncte puse dupa UDMR, inteleg ca..stupefactia si-au exprimat-o maghiarii Saracii..Cred ca pana si pe ei i-a inspaimantat felul cum candideaza la presidentie Victorel cel Ginerel, cu nevasta la Bruxelles..!

+5 (7 voturi)
Bogdan Diaconu
12.08.2014, 18:21:03

A fost singura observatie corecta de pana acum, asa ca m-am supus...

+1 (7 voturi)
master of disaster
12.08.2014, 18:40:01

Domnule Diaconu, vreau sa va felicit pt toate materialele pe care le scrieti si pt subiectele abordate! mai exista destui romani adevarati care va sunt foarte recunoscatori pentru articolele acestea...va multumim! mult succes in continuare!

-4 (10 voturi)
Alfa Omega
12.08.2014, 18:19:27

D-nul Diaconu , mai intai trebuie sa plagiezi un doctorat dupa modelul Tonta , apoi trebuie sa exersezi minciuna sau mai bine zis minciunile fara numar ....sau asa numitele ,,promisiuni electorale ´´ oriunde poti si cu orice ocazie , de ex la inundati , la Cotroceni , in senat etc. si bineintales alianta cu UDMR este si ea binevenita la fel cum lipsa de scrupul si asocierea cu infractori de genul n´stasica sapte case , este la fel un mare atu si mai departe prostirea electoratului cu ajutorul unei televiziuni sau mai multor televiziuni sau ziare , are un mare efect si toate acestea te ajuta sa iti atingi scopul de a ajunge presedinte promitand distrugerea si destramarea , binentales cu ajutorul aliatilor minoritari de care oricum nu te poti desparti nicicum si carora trebuie sa le dai tot mai mult cu titlul de rasplata pentru ajutorul oferit cu interes ! Dupa acest mode reusita este 100% GARANTATA !

+4 (6 voturi)
Alfa Omega
12.08.2014, 18:26:21

Si aproopo , Humor are 5% sanse , asa ca dumnealui scoate doar maghiarimea din case in ziua votului si mai incearca si el sa o mai agite ,dar sunt romani care nici nu au auzit de acest candidat , dapai sa il mai si voteze

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările