UDMR cere demiterea directorului CNADNR după rezilierea contractului de construcţie a lotului 1 de pe Autostrada Câmpia Turzii - Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jozsef Moldovan
Jozsef Moldovan

Deputatul UDMR Moldovan Jozsef critică conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) pentru neeliberarea licenţelor necesare demarării lucrărilor pe o porţiune de ieşire a drumului Târgu-Mureş - Turda şi cere ministrului Transporturilor, Dan Costescu, demiterea directorului general al CNADNR, Cătălin Homor.

”Am aflat din presă că CNADNR a omis să elibereze executantului licenţele necesare pentru a începe construcţia pe una din porţiunile de ieşire a drumului Târgu-Mureş - Turda. În urma sesizărilor mele repetate, atât ministrul de resort, cât şi directorul general al CNADNR m-au informat săptămâna trecută că toate licenţele necesare pentru construire au fost aprobate de către instituţia pe care ei o conduc, în consecinţă, lucrările de construcţie a drumului se pot derula fără probleme. Însă, potrivit situaţiei despre care am aflat azi, se pare că am fost dezinformaţi”, a declarat deputatul Moldován József, în urma aflării situaţiei privind omisiunea  CNADNR.

„Este inacceptabil modul în care îşi desfăşoară activitatea conducerea acestei instituţii. Acumulează omisiuni peste omisiuni, împiedicând permanent evoluţia lucrărilor de construcţii. UDMR va cere, în scris, ministrului de resort, demiterea directorului general al CNADNR, întrucât astfel de dezinformări sunt nepermise”, a afirmat Moldován, subliniind că România nu se poate dezvolta din punct de vedere economic, în cazul în care astfel de obiceiuri sunt practicate de conducătorii instituţiilor din sectorul public.

„Între Târgu-Mureş şi Turda se întâmplă multe accidente, care au loc, în principal, din cauza aglomerării tronsonului de drum. Finalizarea lucrărilor la autostradă ar trebui să fie prioritare pentru toată lumea, atât din perspectiva siguranţei pentru circulaţie, cât şi pentru faptul că ar contribui la relansarea economică a regiunii”, a conchis Moldovan.

Contractul pe unul din loturile autostrazii A3 Campia Turzii - Târgu Mures, respectiv lotul Târgu - Mureş - Ungheni a fost reziliat, a anuntat seful CNADNR, Catalin Homor, intr-un interviu HotNews.ro. "Pe Campia Turzii - Targu Mures avem patru constructori, insa un lot, din pacate, s-a reziliat. Noi am incercat sa-l resuscitam, dar nu am gasit intelegere. Va fi relicita", a anuntat Homor.

Este vorba de lotul Targu Mures - Ungheni + drum de legatura (9,2 km, din care 4,7 drumul de legatura), unde contractul fusese semnat cu asocierea LEMACONS - VEGA 93 - ARCADA COMPANY pentru circa 180 miliaone de lei. Teoretic, termenuld e executie era de 12 luni de la ordinul de incepere a lucrarilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite