UDMR a depus liste complete de candidaţi pentru parlamentare în 34 de judeţe. Kelemen Hunor, primul pe lista pentru Camera Deputaţilor în Harghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

UDMR anunţă că a depus, pentru alegerile parlamentare, liste de candidaţi complete în 34 de judeţe şi parţiale în alte opt, dar şi în străinătate. Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, deschide lista pentru Camera Deputaţilor în Harghita, iar fostul ministru al Sănătăţii Cseke Atiila pe cea de la Senat, în Bihor.

"Până la data limită de 22 octombrie, Uniunea Democrată Maghiară din România a înregistrat listele de candidaţi la alegerile parlamentare, în toate judeţele ţării. Astfel, UDMR are în total 568 de candidaţi în circumscripţiile din ţară şi 5 candidaţi în circumscripţia din străinătate", au transmis, joi seară, reprezentanţii Uniunii.

Astfel, UDMR a înregistrat liste complete de candidaţi în 34 de judeţe şi liste parţiale în 8 judeţe, dar şi în străinătate.

Listele pentru Camera Deputaţilor sunt deschise de Farago Péter (Arad), Antal Attila (Bistriţa-Năsăud), Szabó Ödön (Bihor), Kovács Attila (Braşov), Ladányi Árpád Csaba (Alba), Kelemen Hunor (Harghita), Széll Lörincz (Hunedoara), Csoma Botond (Cluj), Miklós Zoltán (Covasna), R Kelemen Attila (Caraş-Severin), Kolcsár Anquetil-Károly (Mureş), Apjok Norbert (Maramureş), Magyar Lóránd Bálint (Satu Mare), Bandi Levente-József (Sibiu), Seres Dénes (Sălaj), Molnár András (Timiş).

La Senat, primii pe liste sunt Biro Zoltán (Arad), Borsos Károly-László (Bistriţa-Năsăud), Cseke Attila-Zoltán (Bihor), Géczi Gellért (Braşov), Lőrincz Helga (Alba), Tánczos Barna (Harghita), Kutasi Csaba (Hunedoara), László Attila (Cluj), Fejér László-Ödön (Covasna), Mărgăi Zoltán (Caraş-Severin), Császár Károly-Zsolt (Mureş), Vicsai János (Maramureş), Turos Loránd (Satu Mare), Orosz Csaba (Sibiu), Kovács Irina Erzsébet (Sălaj), Farkas Imre (Timiş).

Lista candidaţilor Uniunii din judeţele Transilvaniei poate fi consultată AICI.

În 7 octombrie, UDMR a depus peste 150.000 de semnături de susţinere, precum şi lista de candidaţi ai Uniunii în circumscripţia din străinătate. Prin înregistrarea listelor în toate judeţele s-a încheiat procedura de desemnare a candidaţilor Uniunii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite