Politică

articolul anterior articolul urmator

UDMR a depus liste complete de candidaţi pentru parlamentare în 34 de judeţe. Kelemen Hunor, primul pe lista pentru Camera Deputaţilor în Harghita

2
22 Oct 2020 23:52:45
Autor: News.ro
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

UDMR anunţă că a depus, pentru alegerile parlamentare, liste de candidaţi complete în 34 de judeţe şi parţiale în alte opt, dar şi în străinătate. Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, deschide lista pentru Camera Deputaţilor în Harghita, iar fostul ministru al Sănătăţii Cseke Atiila pe cea de la Senat, în Bihor.

"Până la data limită de 22 octombrie, Uniunea Democrată Maghiară din România a înregistrat listele de candidaţi la alegerile parlamentare, în toate judeţele ţării. Astfel, UDMR are în total 568 de candidaţi în circumscripţiile din ţară şi 5 candidaţi în circumscripţia din străinătate", au transmis, joi seară, reprezentanţii Uniunii.

Astfel, UDMR a înregistrat liste complete de candidaţi în 34 de judeţe şi liste parţiale în 8 judeţe, dar şi în străinătate.

Listele pentru Camera Deputaţilor sunt deschise de Farago Péter (Arad), Antal Attila (Bistriţa-Năsăud), Szabó Ödön (Bihor), Kovács Attila (Braşov), Ladányi Árpád Csaba (Alba), Kelemen Hunor (Harghita), Széll Lörincz (Hunedoara), Csoma Botond (Cluj), Miklós Zoltán (Covasna), R Kelemen Attila (Caraş-Severin), Kolcsár Anquetil-Károly (Mureş), Apjok Norbert (Maramureş), Magyar Lóránd Bálint (Satu Mare), Bandi Levente-József (Sibiu), Seres Dénes (Sălaj), Molnár András (Timiş).

La Senat, primii pe liste sunt Biro Zoltán (Arad), Borsos Károly-László (Bistriţa-Năsăud), Cseke Attila-Zoltán (Bihor), Géczi Gellért (Braşov), Lőrincz Helga (Alba), Tánczos Barna (Harghita), Kutasi Csaba (Hunedoara), László Attila (Cluj), Fejér László-Ödön (Covasna), Mărgăi Zoltán (Caraş-Severin), Császár Károly-Zsolt (Mureş), Vicsai János (Maramureş), Turos Loránd (Satu Mare), Orosz Csaba (Sibiu), Kovács Irina Erzsébet (Sălaj), Farkas Imre (Timiş).

Lista candidaţilor Uniunii din judeţele Transilvaniei poate fi consultată AICI.

În 7 octombrie, UDMR a depus peste 150.000 de semnături de susţinere, precum şi lista de candidaţi ai Uniunii în circumscripţia din străinătate. Prin înregistrarea listelor în toate judeţele s-a încheiat procedura de desemnare a candidaţilor Uniunii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Vasile Marcus
23.10.2020, 00:01:07

Mei, eu mult place femei maghiar. Place ca ele vrea UDeMeReu. Si dupe cum merje treabu, curînd capitalul la Rumunia este Budapesta. Ciocolom.

-1 (1 vot)
Hoban Razvan
23.10.2020, 01:41:16

Le doresc tuturor celor 3.000 de maghiari din Teleorman, celor 5.000 din Olt si celor 4.500 din Giurgiu sa se prezinte toti la vot, cu catel si cu purcel, ca sa dovedeasca cat spirit civic a fost in ei la alegerile din 2016 ...

Modifică Setările