UDMR a iniţiat şi a semnat rezoluţia OSCE privind ameninţările de securitate ale războiului provocat de Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor FOTO Facebook Kelemen Hunor
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor FOTO Facebook Kelemen Hunor

Deputatul UDMR Gábor Hajdú, membru în Adunarea Parlamentară a OSCE a anunţat că un proiect de rezoluţie, co-iniţiat de UDMR privind războiul şi agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi ameninţările de securitate în zona OSCE, va fi înaintat, în curând, Adunării Parlamentare a OSCE.

Legiuitorul a vorbit despre acest document după ce a semnat proiectul de rezoluţie co-iniţiat împreună cu senatorul american Roger Wicker, potrivit comunicatului de presă al UDMR.

Proiectul de rezoluţie precizează clar şi identifică drept o ameninţare încălcările de drepturi comise de Federaţia Rusă, care pun în pericol unitatea, suveranitatea şi integritatea teritorială nu numai a Ucrainei, dar şi a altor state vecine, precum şi securitatea tuturor statelor participante la OSCE.

Deputatul UDMR Gábor Hajdú a declarat că războiul, care durează de trei luni, a arătat în mod clar că organizaţii precum OSCE ar trebui să ia măsuri mai eficiente şi mai stricte pentru a condamna agresorul şi a asigura protecţia populaţiei civile.

„Încălcările de drepturi comise de Rusia nu se limitează la teritoriul Ucrainei, ele pun în pericol şi statele vecine. UDMR urmăreşte, cu îngrijorare, ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova şi în celelalte state membre învecinate şi suntem convinşi că niciun stat nu poate revendica teritoriile altui stat, chiar dacă încadrează ocuparea unor zone drept intervenţie specială. UDMR susţine, cu fermitate, ca Moldova şi Ucraina să adere la Uniunea Europeană cât mai curând posibil, le susţinem în eforturile lor şi suntem convinşi că viitorul stă într-o Uniune paşnică şi diversificată, nu într-o zonă de război”, a afirmat Hajdú Gábor, conform sursei citate.

Parlamentarul Uniunii a subliniat că, în proiectul de rezoluţie, se solicită părţilor implicate în conflict să permită trecerea în siguranţă şi fără restricţii a populaţiei civile către destinaţii din afara Ucrainei şi să faciliteze accesul rapid, sigur şi nestingherit la asistenţă umanitară pentru cei aflaţi în nevoie în Ucraina.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite