UDMR nu vrea să guverneze cu PPDD. Hunor: Ar fi un dezastru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alianţa dintre PSD şi PPDD încă nu s-a reralizat, dar deja au apărut primele critici din interiorul coaliţiei de guvernare. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că, din punctul său de vedere, cooptarea PPDD la guvernare ar fi un dezastru, ca imagine, şi că nu este de acord cu aceasta.

Întrebat dacă ar fi oportună cooptarea PPDD la guvernare, preşedintele UDMR a spus: "Din punctul meu de vedere, nu. Dar acesta este punctual meu de vedere, fiindcă, din punctul de vedere al imaginii, ar fi un dezastru. Şi nici nu este nevoie".

El a adăugat că, la nivel local, fiecare face înţelegeri, dar "la nivel guvernamental, în coaliţie, a spus public că nu este de acord, pentru că ar fi o greşeală".

"Nu am discutat cooptarea PPDD la guvernare, premierul a ieşit şi a spus că au fost nişte discuţii, dar nu ne-a cerut o discuţie mai profundă. Asa înseamnă că în acest moment nu este de actualitate, fiindcă, oricum, fără voturile coaliţiei, nu se poate trece prin Parlament", a spus Kelemen Hunor.

El a precizat că premierul nu a solicitat votul UDMR şi nici acordul partidului, pentru că au fost nişte discuţii mai mult pentru autorităţile locale. Preşedintele UDMR a menţionat că premierul cunoaşte punctul său de vedere privind cooptarea PPDD la guvernare."Sigur, aici ţine şi de el şi de PSD, dar el cunoaşte punctul meu de vedere", a mai spus Kelemen Hunor.

Ponta spune că nu negociază

 Liderul PSD Victor Ponta a declarat marţi că nu a avut niciun fel de discuţii în ultimele zile cu cei de la PPDD privind cooptarea la guvernare. "O să discutăm săptămâna viitoare, când o să avem un rezultat. Sigur, şi UNPR, şi PC sunt parteneri de guvernare, dacă vrem să schimbăm ceva în structura Guvernului o vom discuta împreună. Noi suntem parteneri serioşi şi, când avem ceva de discutat.... Dar mai mult aţi discutat dumneavoastră la televizor. Noi nu am disuctat zilele acestea", a menţionat Ponta.

Întrebat dacă negocierile cu PPDD sunt suspendate sau blocate, premierul a spus: "Nu au fost negocieri, cel puţin eu nu am participat la niciun fel de negocieri, s-a discutat la nivel tehnic de către domnul Dragnea, cu secretarul general. Când avem ceva, vă anunţăm. Nu m-am văzut cu conducerea PPDD, ca să vă spun ceva".

Victor Ponta nu a dorit să mai facă declaraţii pe acest subiect. "Iese Domnul Dragnea şi îl întrebati pe dânsul. Eu nu am participat la astfel de negocieri. (...) Nu am avut discuţii în ultimele trei zile cu cei de la PPDD. Vă spune domnul Dragnea ce a mai discutat", a spus preşedintele PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite