Udrea nu intră în competiţia pentru prezidenţiabilul PDL. Nici o femeie nu se înghesuie în cursa pentru Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea şi Vasile Blaga s-au luptat pentru şefia PDL FOTO Adevărul
Elena Udrea şi Vasile Blaga s-au luptat pentru şefia PDL FOTO Adevărul

Deputatul PDL Elena Udrea a anunţat vineri că nu se va înscrie în competiţia internă a PDL pentru nominalizarea candidatului la alegerile prezidenţiale. Udrea a subliniat că, dacă ar fi fost în fruntea partidului, dreapta ar fi fost unificată şi ar fi avut un candidat unic.


„Eu am spus mereu că mai important decât să stabilim candidatul este să îi punem un vehicul politic puternic în spate. Cred că în acest moment ar fi trebuit să unificăm toate partidele de centru dreapta într-un mare partid, capabil să ia în jur de 25% la europarlamentare şi să susţină cu şanse reale un candidat al dreptei. Era un moment propice în care toată lumea era de acord. Aţi văzut că şi Traian Basescu şi Emil Boc susţin această variantă, dar şi liderii PMP şi FC. Dacă eu aş fi condus PDL, astăzi dreapta era unificată şi avea un singur candidat“, a declarat Elena Udrea, pentru Mediafax.

Referitor la colegii săi din PDL care şi-au anunţat intenţia de a se înscrie în cursa pentru alegerile prezidenţiale, Elena Udrea crede că oricare dintre ei au şanse să învingă în lupta cu Victor Ponta sau Crin Antonescu.

„Partidul dă tot ce are mai bun. Sunt trei candidaţi redutabili. Oricare dintre cei trei îi poate bate fie pe Ponta, fie pe Antonescu. Simona Creţu este o persoană foarte motivată, de bună credinţă, este femeie, a avut un proiect foarte bun pentru Bucureşti, ecologizarea şi amenajarea lacului Văcăreşti, sunt convinsă că va avea un proiect foarte bun şi pentru România. Prin această competiţie şi prin candidaţii înscrişi demonstrăm că suntem un partid deschis către oameni noi, că în PDL oricine poate avea bastonul de mareşal în raniţă. Simona Creţu este în partid de un an şi trei luni, Cătălin Predoiu de trei luni. Credeţi că în PNL sau PSD ar fi posibil aşa ceva?“, a mai precizat Udrea.

Cea mai recentă cercetare INSCOP Research relevă că doar 31,2% din români consideră că o femeie ar fi potrivită să devină preşedintele României, iar 50,7% din respondenţi consideră că este o idee proastă şi nu ar vota un candidat - femeie.

Predoiu şi Falcă, primii doi înscrişi

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PDL şi premierul Guvernului alternativ al PDL, a anunţat joi seara că se va înscrie în cursa internă a PDL pentru desemnarea candidatului democrat-liberal la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

„E o cursă care va desemna acel candidat care poate să înfrângă un contracandidat al stângii. PDL face un efort fără precedent, este primul partid care nu stabileşte candidatul la masa verde, într-un birou. E primul partid care dă dovadă de curaj”, a afirmat prim-vicepreşedintele PDL, joi-seară, la Digi24.

De asemenea, în cursă internă a PDL s-a înscris şi edilul Aradului, Gheorghe Falcă. „Am decis să intru în această competiţie pentru că există o mare oportunitate să avem dezbateri în interior, să avem o dezbatere privind unificarea dreptei şi, evident, să venim cu o concepţie nouă, necesară pentru un proiect nou pentru România", a declarat pentru „Adevărul“ primarul Aradului.

Candidaţii PDL care visează la cea mai înaltă funcţie în stat sunt aşteptaţi să se înscrie între 7 şi 14 octombrie.
 

Pe aceeaşi temă:

Emil Boc: Nu mă înscriu în cursa internă a PDL pentru prezidenţiale

PDL a început concursul pentru alegerile prezidenţiale

VIDEO Cătălin Predoiu anunţă că se înscrie în cursa internă pentru numirea prezindenţiabilului PDL

Primarul Gheorghe Falcă va intra în competiţia internă a PDL pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale




 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite