Udrea: Partidul Mişcarea Populară cere demisia preşedintelui ASF, Dan Radu Ruşanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Partidul Mişcarea Populară cere demisia de urgenţă a preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, ca urmare a anunţului DNA privind începerea urmăririi penale asupra sa“, arată Elena Udrea, într-un comunicat remis „Adevărul“.

Potrivit Elenei Udrea, demisia lui Ruşanu se impune ca urmare a suspiciunilor care planează asupra sa, respectiv de “constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu”-

Anunţul DNA de astăzi pune Autoritatea de Supraveghere Financiară într-o lumină extrem de nefavorabilă, poziţie din care nu mai poate avea credibilitatea unei autorităţi solide în supravegherea unei pieţe de cca 15 miliarde de euro. Considerăm că această instituţie trebuie deparazitată urgent de rudele şi protejaţii USL, precum şi de toate personajele corupte care încasează salarii fabuloase la ASF“, se mai arată în comunicat.

De asemenea, Udrea propune desfiinţarea ASF şi reînfiinţarea „pentru ca aceşti oameni, care au primit beneficii inimaginabile chiar şi pentru Uniunea Europeană, să nu mai primească şi salarii compensatorii pe deasupra“.

Citeşte şi:

UPDATE Dan Radu Ruşanu, şeful ASF, cercetat penal în dosarul „Carpatica“. Ruşanu: Cred că are legătură mai mare cu Astra decât cu ordonanţa ASF

Dan Radu Ruşanu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a fost chemat în această dimineaţa la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat în dosarul "Carpatica". DNA a comunicat în urma audierilor că şeful ASF este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional şi complicitate la abuz în serviciu. La plecarea de la sediul DNA, Ruşanu a spus că "totul are legătură mai mult cu Astra decât cu ordonanţa ASF“.

Ponta, despre ASF: Salariile sunt inaceptabile, dar înainte erau duble, iar preşedintele Băsescu nu a făcut astfel de solicitări de revocare

Victor Ponta a declarat că salariile de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) sunt inaceptabile, însă preşedintele Traian Băsescu este supărat pe situaţia de la această instituţie, deşi la fostele comisii propunerile erau făcute de PDL, iar veniturile erau duble.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite