Politică

articolul anterior articolul urmator

Udrea: „Ponta şi Antonescu vor plăti pentru bătaia de joc de la Roşia Montană“

12
9 Sep 2013 19:37:13
Autor: Sebastian Zachmann
Elena Udrea îi vede responsabili pe liderii USL pentru eşecul Roşia Montană
Elena Udrea îi vede responsabili pe liderii USL pentru eşecul Roşia Montană

Deputatul PDL Elena Udrea a notat, pe blogul personal, că premierul Victor Ponta a renunţat prea repede la proiectul Roşia Montană, înainte să explice despre ce este vorba.

„Campionatul Roşia Montană s-a încheiat. Cele două meciuri jucate, societatea civilă vs. USL şi Antonescu vs. Ponta, au fost pierdute de Premier. Românii tot nu au aflat dacă au câştigat sau au pierdut. Ponta a aruncat prosopul înainte să ne explice despre ce era vorba. Aşa că, în oricare dintre variante, Premierul iese rău. Ori proiectul era corect, şi atunci, renunţând la el, dovedeşte pentru a mia oară laşitate şi inconsecvenţă. Ori proiectul era prost, şi atunci tot rău iese, dovedind prin promovarea lui fie rea-credinţă şi intenţii ascunse, fie incompetenţă. Deci, lose-lose!“, a scris Udrea.

Deputatul PDL  crede că prin decizia de a respinge proiectul Roşia Montană, Crin Antonescu şi-a intrat în rolul de prezidenţiabil. „Interesant este jocul la offside al lui Antonescu. În câteva zile, de la mesaj, la mesaj, s-a repliat până la a fi împotriva proiectului şi a lui Victor Ponta. O strategie de candidat la prezidenţiale care încearcă să profite populist de o mişcare de stradă, dar şi un semnal că se va bate cu PSD pentru candidatura lui la Preşedinţia României. În aceeasi cheie trebuie citit şi atacul frontal la Sorin Oprescu, o variantă nu chiar de neglijat, amintită de unii PSD-işti pentru competiţia din decembrie anul viitor“, a adăugat Udrea.

Mai mult, Elena Udrea crede că liderul PNL încearcă să se dezică de partenerii din coaliţia de guvernare.

„Pe lânga individualizarea potenţialilor contracandidaţi, prin această pozitionare din ultimele zile, Antonescu mai incearcă ceva: să se dezică de Puterea din care efectiv face parte, oricât nu vrea să recunoască. El s-a anunţat liderul Opoziţiei, delimitându-se de Putere, nu şi de Guvern, fiindu-i, în mod evident, imposibil să susţină că PNL nu face parte din acesta. Crin Antonescu încearcă, de fapt, un mesaj de inducere în eroare a electoratului, aruncând înapoi mingea în terenul lui Ponta şi al PSD-ului. Asta după ce s-a prins că strategia social-democraţilor este punerea pasivului exercitării Puterii doar în contul PNL. Pentru el, este necesar, în ideea candidaturii la Preşedinţia României, să nu fie perceput ca parte a acestei guvernări dezastruoase, care va trage în jos eventualul candidat comun al USL. Aşa că, preventiv, începe să se delimiteze de Putere, îmbrăcând declarativ haina Opoziţiei. Dacă liberalii vor fi daţi afara de le guvernare, el va fi deja în Opoziţie. Dacă vor rămâne, atunci se bazează pe confuzia electoratului generată de mesajul său", a adăugat Elena Udrea.

Udrea a conchis spunând că Victor Ponta şi Crin Antonescu vor plăti la capitolul încredere de pe urma scandalului Roşia Montană.

„La finalul acestui moment de maximă incompetenţă, laşitate şi proastă guvernare, de politicianism deşănţat, românii rămân cu raspuns nedat, pentru că USL nu şi-a mai asumat să îi intrebe: voi ce părere aveţi? Satisfacţia însă există. La aşa prostie, Ponta, Antonescu şi ai lor măcar vor plăti în ochii oamenilor, la capitolul încredere, pentru bătaia de joc cu care au tratat un subiect atât de important ca Roşia Montană“, a notat Udrea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Claudiu Ionut
9.09.2013, 19:53:28

Coana Joitico! Strugurii sunt acri, nu-i asa? Cum se face ca in orice situatie USL, Ponta si Antonescu pierd? Asa ti-a prezis Mama Omida? Sunt curios daca ti-o fi citit in carti maritis la drum de seara si presedinta, dar vezi ca nu era vorba de presedinta Romaniei, ci la asociatia de locatari in blocul din Roman, unde ti-ai luat apartament de alegeri (de ai intrat in Parlament prin usa din dos, la redistribuire).

-1 (5 voturi)
Sava Darius
9.09.2013, 20:10:22

Cu maxima determinare si consecventa in mesaj, Elena Udrea a facut o postare de bun simt, fara sa atace, ci sa scoata in evidenta unele nereguli fata de pozitiile lui Dottore si Kakarau vis-a-vis de Rosia Monta, care nu se pupa nici cu de-a sila, ba mai mult, se contrazic! Ce ascunde Dottore? De ce Kakarau dar si liberalii sunt furiosi? De ce Kakarau anunta, ca el este liderul principal din opozitie?!!!! Ce se intampla de fapt si ce ne ascund acesti doi impostori?!

-3 (7 voturi)
Sava Darius
9.09.2013, 20:14:44

Daca aveai ceva habar despre ce spune Udrea, comentai cu argmente la subiect. dar asa, antenistule uite ca te-ai deconspirat. Nu detii proprietatea cuvintelor si te hazardezi cazand in starea de mediocritate ireversibila! Daca nu te pricepi, de ce te bagi? Daca habar nu ai de existenta ta, de ce nu incerci sa afli? De ce jignesti doar de ati arata ura, necunasterea, frustrarea, neputinta?! E frumos? Asa crezi ca vom evolua ca natie? Cum sa devenim europeni cu astfel de masaje mincinoase spus ede oameni usor de manipulat?

-3 (7 voturi)
Claudiu Ionut
9.09.2013, 21:02:47

Intamplator sunt dezamagit si de unii, si de altii, nu ma consider usor de manipulat si este posibil sa am mai multe vacante decat aveti dumneavoastra scoala, domnule @Sava Darius. Nu urmaresc A3, dar nici la B1TV nu ma uit, informatiile vehiculate acolo sunt mult prea partizane. Deci daca s-a dorit sa fiu injurat cu apelativul "antenistule" nu este cazul, ma lasa rece. Ce ma deranjeaza este insistenta acestei persoane agasanta ca o musca in a demonstra ce buna a fost prin comparatie cu cine este azi la putere, dar si ce buna va (mai) fi. Nu este nici mai buna, nici mai proasta, fiecare reprezinta cate o gasca de interese care promite marea cu sarea, dar cand ajunge (ca gasca) la putere se comporta ca si cum nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le miroase. Scopul lor este sa le fie lor bine, nu Romaniei, per ansamblu. In concluzie, @Sava Darius te rog sa canti la alta masa, am dreptul la opinie, ca iti place sau nu.

+1 (3 voturi)
unU
9.09.2013, 20:43:51

Mi-aduc aminte cand presedintele Basescu facea conferinte de presa si sustinea intens exploatarea. Cum de eu mi-aduc aminte si doamna Udrea, nu ?

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările