Udrea: Victor Ponta devine premierul taxelor şi impozitelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea, deputat PDL FOTO Arhiva Adevărul
Elena Udrea, deputat PDL FOTO Arhiva Adevărul

Deputatul PDL Elena Udrea a prezentat pe blogul său consecinţele nefaste ale ultimelor măsuri economice anunţate de Guvernul Victor Ponta. Fostul ministru îl asociază pe premier cu Nicolae Ceauşescu şi anticipează scoaterea liberalilor de la guvernare.

„Victor Ponta devine foarte rapid premierul taxelor şi impozitelor asupra celor care muncesc cinstit şi asupra firmelor oneste care îşi plătesc obligaţiile către stat. De vreme ce s-a dovedit că ANAF-ul este total nefuncţional şi nu e în stare să colecteze, prim-ministrul nostru se transformă în protectorul evazioniştilor şi a celor care înşeală chiar statul pe care are pretenţia că-l conduce“, a scris Udrea pe blogul său.

Fostul ministru spune că momentul în care Ponta a anunţat majorarea pensiilor şi a salariilor, în tandem cu creşterea impozitelor, a readus imaginea de la balcon a lui Nicolae Ceauşescu.

„Văzându-l pe premierul României cu cât aplomb anunţa ieri că toate pensiile vor creşte cu 3,76% şi că va mări salariile cele mai mici cu 3%, am avut imaginea autosuficienţei maxime care poate să cuprindă un om politic. Mi s-a părut că se repetă scena balconului CC când precursorul său ideologic, pus în faţa mulţimii nemulţumite, mai promitea 100 de lei la salariu „oamenilor muncii”. Numai că a-l compara pe Victor Ponta cu Nicolae Ceauşescu înseamnă a comite o foarte mare nedreptate acestuia din urmă. Şi asta pentru că actualul prim-ministru al României dă cu o mână şi ia cu două“, a mai afirmat deputatul PDL.

Udrea susţine că cetăţenii care lucrează în mdiul privat nu vor avea niciun beneficiu, dar vor trebui să achite noile taxe.

„Dacă lucraţi la privat, nu vă faceţi iluzii: nu numai că nu vă va creşte venitul, dar veţi avea mai mult de plătit pentru mâncare (prin scumpirea transporturilor ca urmare a creşterii preţului carburanţilor), pentru energia electrică şi cea termică. Dacă mai aveţi şi maşină, situaţia va sta şi mai rău: cel puţin vreo 70 de bani în plus către stat pentru preţul la motorină şi benzină, amenzi mai mari, impozite mai mari în funcţie de motor şi, evident, o creştere de 66% a rovinietei“, a mai precizat Udrea.

Fostul ministru nu i-a ocolit nici pe liberali. „În ceea ce-i priveşte pe liberali, aceştia, ca de obicei, nu au avut niciun cuvânt de spus. Crin Antonescu doar iese la televizor ţipând cum nu este el de acord cu FMI-ul, poate-poate convinge pe cineva că e şi el de dreapta. Dacă nu, totuna e! Ca să nu mai spun că, pentru liberali, această promisiune de reducere a CAS cu 5% nu are absolut nicio valoare – ea ar urma să se producă la mult timp după ce vor fi fost daţi afară de la guvernare de către PSD-işti“, a conchis Udrea.

După două săptămâni de negocieri intense cu delegaţia FMI la Bucureşti, Guvernul (PSD-PNL) a decis să majoreze accizele şi să aducă sub incidenţa impozitării unele construcţii care acum sunt exceptate. Iar pentru a mai îndulci mesajul de înăsprire a regimului fiscal, Executivul a promis o creştere a salariului minim pe economie şi o majorare a veniturilor acordate profesorilor debutanţi şi medicilor rezidenţi.

Pe aceeaşi temă:

Troica FMI-PSD-PNL a decis: mărim salariile, dar şi accizele

FMI: cota unică nu a fost negociată, dar măsura-cheie ar fi legarea accizelor de inflaţie şi lărgirea bazei de impozitare la construcţiile speciale

Salariul minim creşte în etape la 900 de lei. Accizele, indexate cu rata inflaţiei. Acciză de 7 cenţi/litru la carburanţi. Impozite pentru construcţiile speciale

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite