VIDEO Cea mai recentă gafă a Vioricăi Dăncilă. Premierul a confundat capitala Muntenegrului, Podgorica, cu Pristina, capitala Kosovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primirea prim-ministrului Viorica Dăncilă de către preşedintele muntenegrean, Milo Đukanović FOTO gov.ro
Primirea prim-ministrului Viorica Dăncilă de către preşedintele muntenegrean, Milo Đukanović FOTO gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a făcut, miercuri, o nouă gafă diplomatică. Aflată în vizită oficială în Muntenegru, al doilea om din PSD a declarat în cadrul conferinţei comune cu premierul muntenegrean că îi pare bine să fie la Pristina, capitala Kosovo, stat nerecunoscut de România.

„Mă bucur să fiu azi la Pristina, în prima vizită a unui prim-ministru român în Muntenegru“, a afirmat Dăncilă. Aceasta a fost corectată de translatorul oficial, care a spus Podgorica, capitala statului Muntenegru, în loc de Pristina, cum spusese Dăncilă.

Pe contul oficial de Youtube al Guvernului muntenegrean Vioricăi Dăncilă i-a fost tăiat sunetul când spune Pristina în loc de Podgorica, potrivit Realitatea TV.

Conferinţa comună de presă a Vioricăi Dăncilă a fost live pe pagina de Facebook a Guvernului României, dar transmisiunea a fost întreruptă.

Viorica Dăncilă nu e la prima sa gafă. La jumătatea lunii iunie, în plină conferinţă de presă cu premierul Estoniei, Viorica Dăncilă a uitat numele acestuia, amintindu-şi în primă fază doar prenumele. „Am avut onoarea să-l am lângă mine pe prim-ministrul eston, Jüri… Ratas. Şi vreau să vă spun că zborul a durat doar două ore şi jumătate, serviciile au fost foarte bune, iar echipajul deosebit de amabil”, a spus Dăncilă în conferinţa comună.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite