Ultima zi a audierilor miniştrilor propuşi în Guvernul Orban II

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam
FOTO Inquam

Ultimele audieri ale miniştrilor propuşi în Guvernul Orban II au loc, miercuri, de la ora 9.00, urmând să apară în faţa comisiilor Adrian Oros, Victor Costache, Marcel Boloş, Violeta Alexandru şi Lucian Bode.

Adrian Oros, propus pentru Ministerul Agriculturii, este programat la ora 9.00, iar Victor Costache, propus pentru Ministerul Sănătăţii, va apărea în faţa parlamentarilor de la ora 10.00. Audierea lui Victor Costache stă sub semnul OUG pentru liberalizarea programelor naţionale de sănătate, criticată aproape zilnic de către PSD, dar şi de alte partide. 

”După 3 luni de mandat, a venit vremea unor răspunsuri şi a unor întrebări sau îngrijorări legitime legate de activitatea ministrului Sănătăţii, Costache”, a scris, marţi seară, pe Facebook, deputatul USR Emanuel Ungureanu. 

De altfel, liderul USR, Dan Barna, a anunţat, marţi seară, că parlamentarii formaţiunii vor pune întrebări miniştrilor audiaţi ”pe probleme spinoase”. 

De la ora 12.00 este programată audierea lui Marcel Boloş, propus la Ministerul Fondurilor Europene, iar de la ora 13.00 va fi audiată Violeta Alexandru, propusă la Miniserul Muncii. La audierile din octombrie, Violeta Alexandru a fost avizată negativ.

Ultimul care va fi audiat de către comisiile reunite este Lucian Bode, propus pentru Ministerul Transporturilor.

Luni şi marţi au fost audiaţi majoritatea miniştrilor propuşi să facă parte din Guvernul Orban II. În prima zi a fost avizat pozitiv Nicolae Ciucă, pentru Ministerul Apărării, iar în cea de-a doua zi a audierilor au fost avizaţi pozitiv Bogdan Aurescu, pentru Ministerul Afacerilor Externe, şi Virgil Popescu, pentru Ministerul Economiei.

Premierul demis şi desemnat Ludovic Orban a afirmat că nu este interesat de avize, întrucât nu acceptă evaluarea parlamentarilor PSD. Orban a precizat, marţi seară, că a fost mulţumit de prestaţia candidaţilor care au dovedit că au soluţii pentru problemele ridicate.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban II este programat în 24 februarie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite