Ultimul cuvânt despre acest referendum...

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aştept cu speranţă să trecem peste acest referendum. Organizaţii particulare, religioase sau nu, au stârnit atât de multă ură stereotipală, au săpat atât de adâncă prăpastie între cunoscuţi, prieteni, rude... Dar, referendumul va trece şi, indiferent de rezultat, avem şansa să ne (re-)unim în faţa unor provocări mult mai grave.

Homosexualii şi problemele, visele, aspiraţiile sau temerile lor NU sunt o problemă în România de acum. Nu au fost şi nici nu vor fi. La urma urmei, ce face fiecare în patul lui, e problema sa şi a partenerului/partenerei. Însă, acest Referendum pentru Familie a venit ca un tăvălug de nicăieri, dintr-un neant al dezinteresului şi este cel mai mare subiect de dezbinare între români. Oare de ce? Cine are interes şi cine câştigă din dezbinarea noastră?

Sunt optimist că luni, când totul se va fi terminat, toţi cei care au mers şi au votat „da”, cei care au mers şi au votat „nu” şi cei care au boicotat acest referendum vor avea puterea şi înţelepciunea de a se pune alături şi să lupte pentru celelalte probleme serioase şi grave care ameninţă pe bune familia tradiţională din România: violenţa domestică (oare nu ne este ruşine cu mii de femei bătute de soţi?), copii abandonaţi, fenomenul abandonului şcolar, alcoolismul cronic, mame minore (fie victime ale violului sau chiar incestului, fie din lipsa unei minime educaţii sexuale), părinţi plecaţi la muncă departe de familie.

Oameni buni, orice opţiune aţi avea pe acest subiect al familiei tradiţionale/căsătorie între soţi/parteneriat civil/homosexuali nu uitaţi că sunt atât de multe lucruri care ne unesc şi ne fac să fim asemenea: dreptul la o viaţă decentă (câţi bugetari îşi permit conturi de milioane de euro?), la educaţie de calitate (măcar capacitatea de vorbi româneşte fluent!), la sănătate (măcar să nu vii cu medicamente de acasă), la intimitate, la opinie.

Tu, cel care mergi şi votezi „da” la referendum, nu uita că ne uneşte dragostea pentru imaginea unui neam românesc care este din ce în ce mai depărtată de realitatea de acum. Putem lupta împreună pentru curăţenie sufletească, contra minciunii, furtului, jigodismului murdar!

Tu, cel care mergi şi votezi „nu” la referendum: îţi înţeleg frustrarea că tenebrele fricii bigote se urcă brutal peste drepturile intimităţii în pat. Contez, însă, pe faptul că frustrarea ta că unii oameni pierd principii în faţa fricii te va motiva pentru o luptă mai acerbă pe viitor!

Tu, cel care stai acasă sau boicotezi manifest acest referendum: te înţeleg că nu vrei să girezi nici exerciţiul unei posibile fraude electorale, nici frica atavică faţă de o problemă inexistentă, nici ascensiunea unei coaliţii care ar trebui ignorate, nici setea furibundă a unei organizaţii religioase pentru a acapara putere politică (cu toate beneficiile financiare ulterioare). Te aştept să te uneşti cu toţi ceilalţi de mai sus contra minciunii, manipulării grosolane, contra prostiei, ignoranţei şi lipsei de educaţie!

Non valoarea şi mizeria micimii au ieşit acum la suprafaţă răcnindu-şi opulenţa. Ar trebui să fie ultimul lor act şi nu începutul unei noi cortine opace de mediocritate şi aer concentraţionar. Eu, unul, nu vreau să trec fraudulos Dunărea înotând.

Clarificarea acestui referendum ar trebui să ne întărească pe toţi în faţa abuzului. Hai să vorbim luni, ok?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite