Politică

articolul anterior articolul urmator

Un deputat AUR a declarat că a trăit anul trecut din alocaţia copiilor şi câştiguri la loto. Ce justificări aduce

19
22 Apr 2021 15:16:47
Autor: Andreea Ghiorghe
Ciprian Ciubuc a declarat că a trăit în 2020 doar cu alocaţia copiilor, ca venit constant. FOTO: Facebook/ Ciprian Ciubuc
Ciprian Ciubuc a declarat că a trăit în 2020 doar cu alocaţia copiilor, ca venit constant. FOTO: Facebook/ Ciprian Ciubuc

Ciprian Ciubuc, deputat AUR, a avut anul trecut cele mai modeste venituri dintre toţi parlamentarii, conform declaraţiei sale de avere. Acesta susţine că singurul venit constant încasat anul trecut a fost alocaţia de stat a celor doi copii ai săi, de 4.440 de lei, la care s-a adăugat o chirie agricolă de 980 de lei şi un câştig la loto de 1.500 de lei.

Conform declaraţiei de avere, deputatul AUR ar fi trăit, împreună cu familia sa, cu doar 5 lei pe zi, informează Digi24. Chestionat de jurnalişti în această privinţă, Ciprian Ciubuc a transmis: „Nu ştiu ce calcule aţi făcut dumneavoastră”. Acesta a adăugat că declaraţia de avere este incompletă şi că urmează să o completeze.

Întrebat cum a reuşit să trăiască cu aceste sume, parlamentarul a precizat că mai are două case la Chişinău, pe care le închiriază şi susţine că a mai încasat dividende de la o firmă pe care o deţine, însă nu a trecut aceste venituri în declaraţia de avere.

„Am fost singurul asociat în această firmă, nu am avut angajaţi şi conform legii nu este obligatoriu să prezinţi un raport contabil, aşa ni s-a spus”, s-a justificat deputatul.

Ciprian Ciubuc a negat atunci când jurnaliştii i-au transmis că în 2020 a trăit doar cu alocaţia copiilor, conform declaraţiei de avere. Acesta susţine că motivul pentru care nu a trecut şi dividentele în declaraţia de avere este „pentru că nu era gata bilanţul contabil”.

Ulterior, deputatul AUR a declarat că anul trecut a încasat 7.386 lei de la firma sa, ca dividente, ceea ce înseamnă că, împreună cu familia, s-au întreţinut cu 600 lei pe lună.

„Da, şi mai am venituri pe care nu le-am declarat, de la cele două case pe care le închiriez. O să completez declaraţia de avere”, a spus Ciubuc. 

Nu în ultimul rând, pe lângă sumele încasate din închirierea caselor sale, şi-a amintit că îl ajută şi tatăl cu sume de bani, periodic. Nici acestea nu apar în declaraţiile depuse la Parlament.

Din toată discuţia purtată cu deputatul AUR reiese că singurul venit constant şi la vedere a fost alocaţia copiilor.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Mihai Popescu
22.04.2021, 15:34:21

Lasati bre ca Iohannes a trait din meditatii si asa si-a cumparat vreo 10 case. Asa ca se poate asa ceva. Si mai sunt sute de politicieni "saraci" care abia au trait pina sa ajunga in Parlament sau ceva prin politica. Doar prostii muncesc cinstit si cred ca se pot cit de cit imbogati.

-10 (18 voturi)
mihai radu
22.04.2021, 15:50:00

Ești de acord ca persoane care nu-și pot întreține decent familia,să facă legi și să conducă această țară,așa se pune întrebarea,individul ăsta are vreo calificare,ce știe să facă ?!

+9 (15 voturi)
Andrei Adrian
22.04.2021, 15:52:50

Iar Dragnea si-a tras insula Belina cu muncusoara lui cinstita, baronilor de Vrancea le-a facut avere mama lor, din pensie... primarul ala PSD-ist de la Bucuresti era sarac lipit dar nevasta-sa imprumuta cash un milion de euro... nici matusa Tamara nu era din alt film! Doar prostii muncesc cinstit si pun botul la propaganda ta!

+9 (11 voturi)
m wakki
22.04.2021, 15:51:31

țigan interlop, ca mai toți cei de la HAUR

+10 (16 voturi)
Fleur Fleur
22.04.2021, 15:52:17

Iohannis a dat meditatii, sotia la fel, în plus cu doua salarii de profesori si neavând copii. Nea ciubuc a ciubucarit 2 apartamente la Chisinau din 600 de lei pe luna, având copii? E mai tare ca Iohannis.

+6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările