Un deputat PPDD s-a documentat 7 zile în Argentina pentru producţii agricole record în Ialomiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un deputat PPDD s-a documentat şapte zile în Argentina pentru producţii agricole record în Ialomiţa FOTO Arhiva Adevărul
Un deputat PPDD s-a documentat şapte zile în Argentina pentru producţii agricole record în Ialomiţa FOTO Arhiva Adevărul

Deputatul PPDD Mario Caloianu a vizitat, în luna septembrie, timp de 7 zile, Argentina, cheltuind 12.876 de lei din bugetul Camerei Deputaţilor pentru a se documenta despre obţinerea de producţii agricole record în judeţul Ialomiţa prin tehnologii "conservative" aplicate în această ţară.

Potrivit informării publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, Caloianu şi-a motivat vizita făcută, în perioada 15-20 septembrie, prin faptul că, în calitate de deputat de Ialomiţa, este preocupat de găsirea unei modalităţi de creştere a nivelui de trai al locuitorilor din circumscripţie, iar Ialomiţa are ca principală activitate producţia agricolă. El susţine că a trebuit să analizeze "progresele pe care le realizează Argentina în obţinerea de recolte record prin aplicarea de tehnologii conservative".

"În calitate de membru al comisiei interparlamentare de prietenie cu Republica Argentina şi cunoscând progresele pe care le realizează această ţară în obţinerea de producţii record prin aplicarea de tehnologii conservative, am iniţiat un dialog cu reprezentanţa diplomatică a Argentinei, respectiv Excelenţa Sa, domnul Ambasador Claudio Perez Paladino", a precizat Caloianu, arătând că, astfel, a întreprins "vizita de lucru şi de documentare în Republica Argentina".

Colegul său de partid Daniel Oajdea a vizitat, tot în septembrie, China, unde a participat la Congresul Astronauticii şi a decontat 7.763 lei din bugetul Camerei.

Oajdea a făcut o vizită la Beijing în perioada 22-24 septembrie, în calitatea sa de preşedinte al subcomisiei pentru spaţiu, unde a participat la deschiderea celui de-al 64-lea Congres Internaţional al Astronauticii şi a discutat despre "beneficiile tehnologiei spaţiale pentru creşterea economică şi a competitivităţii industriale" şi despre "promovarea dezvoltării spaţiului în folosul omenirii".

În luna septembrie, deplasările externe ale deputaţilor au costat 118.079 lei, aceştia efectuând vizite în Iordania, la acţiunea "NATO-participare la vizita comisiei pentru dimensiunea civilă a securităţii", în Croaţia şi Franţa la APCE, precum şi în Lituania, Belgia, Polonia, Austria, Turcia, SUA.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite