Politică

articolul anterior articolul urmator

Primul deputat PSD care încalcă ordinul de partid: „Nu a fost o directivă, fiecare hotărăşte dacă participă la vot“. Dăncilă a ameninţat cu excluderi

3
18 Jun 2019 12:56:22
Autor: Sebastian Zachmann
Cătălin Rădulescu şi Valeriu Steriu
Cătălin Rădulescu şi Valeriu Steriu

Deputatul PSD Valeriu Steriu, fost UNPR şi PMP, susţine că parlamentarii social-democraţi nu au primit vreo directivă care să-i oblige să rămână în bănci la votul asupra moţiunii de cenzură. Viorica Dăncilă a anunţat săptămâna trecută că parlamentarii PSD vor asigura cvorumul la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota, în caz contrar fiind excluşi.

”Este opţiunea fiecăruia, nu a fost vreo directivă dată de cineva. Fiecare hotărăşte dacă participă sau nu la vot, în primul rând. Este mai degrabă sarcina Opoziţiei să asigure cele 233 de voturi şi probabil a găsi forma prin care să existe un cvorum. Tocmai de aceea, pentru cvorum, pentru a avea această moţiune discutată şi votată astăzi, suntem acolo cu toţii pentru a vedea cum îşi strânge Opoziţia voturile necesare”, a spus Valeriu Steriu la RFI

Întrebat dacă nu se teme că unii parlamentari ai PSD vor vota pentru moţiune, Valeriu Steriu a răspuns: ”Nu ne temem. Suntem convinşi că în clipa de faţă, întreaga echipă a PSD-ului şi alături de noi şi cei de la ALDE, aşa cum au arătat şi acum două săptămâni la votul pentru noul preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de această dată vor fi uniţi şi vor arăta o majoritate solidă în cele două Camere”.

Întrebat ce va face el, personal, deputatul PSD a răspuns: ”Am să fiu prezent la momentul cvorumului, la momentul citirii, apoi în funcţie de cum se derulează ziua, pentru că se conturează un vot la o oră destul de târzie, rămâne de văzut dacă voi în sală, pentru că sunt la cel puţin două emisiuni tv programate în această seară”.

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat săptămâna trecută că parlamentarii social-democraţi vor asigura cvorumul la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota, în caz contrar fiind excluşi.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Bănăţanu v.2
18.06.2019, 13:46:18

Carevasăzică pentru tovărășelul ăsta sunt mai importante emisiunile TV decât votul din Parlament! Nu ți-e rușine,tovarășe?

+2 (4 voturi)
Ovidiu Olariu
18.06.2019, 15:10:07

PSD-ul, doamna Dancila si trupa care o inconjara, isi continua catastrofala politica pe care au dus-o in ultimii doi ani si jumatate sub "inteleapta" si "glorioasa" conducere a lui Liviu Dragnea, "cel mai iubit fiu al poporului roman" din perioada decembrie 2016-27 mai 2019 ! In consecinta, nici doamna Dancila, nici devotatii ei servitori -exact aceleasi obediente si scabroase slugi, care, sub inteleapta" ocarmuire a infractorului Dragnea, au fost niste amarate papusi gonfabile, dar care, pline de "personalitate", se considerau a fi "independente" politic - nu vor sa recunoasca si sa accepte ca, in calendarul zilei de astazi, nu mai apare ca data luna decembrie 2016, ci este cu totul o alta zi calendaristica, in dreptul careia este scris luna iunie, a anului de gratie 2019 ! PSD-ul si liderii sai continua insa sa traiasca in afara problemelor care ii arunca in afara scenei politice si, ametiti de ecourile pierdute, in numai doi ani si jumatate, ale victoriei din decembrie 2016, se autolinistesc ! In acest sens, in stilul care o caracterizeaza, doamna Dancila imprumuta exact "linistea" pe care o degaja oamenii iresponsabili si, in acest spirit, in cursul zileie de ieri, a afirmat: „Vă asigur că nu există probleme" ! PSD-ul "nu are emoţii pentru ziua de mâine" ! Intr-adevar, dintr-un anumit punct de vedere, "nu exista probleme" ! Gasca a ramas unita, pesedistii continua sa se considere "pe poziţii", dar, dincolo de vorbe, realitatea este cu totul alta, iar faptul ca asa stau lucrurile sunt confirmate de hotararea conducerii PSD, care a decis sa se "asigure cvorumul de şedinţă". Exclusiv cvorumul ! Doar atat ! Dupa cum era de asteptat, decizia forurilor conducatoare ale PSD urmareste sa excluda orice surpriza, motiv pentru care premierul si purtatorul de cuvant al PSD, deputatul Mihai Fifor, au anuntat: "noi nu vom vota pentru această moţiune de cenzură" ! Care ar putea sa fie explicatia pentru aceasta decizie ? Raspunsul este usor de anticipat. Fiecare membru de partid, luat separat, toti deputatii PSD, in ansamblul lor, trebuie sa fie riguros controlati, exact asa cum se petreceau treburile in "epoca" Dragnea ! Este cat se poate de clar ! In PSD, nimic nu s-a schimbat ! Partidul, doamna Dancila si toti ceilalti au ramas aceiasi ! Si, asa cum s-a intamplat intotdeauna, pesedistii sunt uniti, sunt deschisi, au o viziune profund democratica, dar ...se tem de tradari !

+3 (3 voturi)
Un cititor
18.06.2019, 14:19:27

Oricum sunteti muribunzi ! Daca votati ramane numele in istorie ! Daca nu votati veti ajunge la "minus" ! Ori,... cine mai stie, nu va vad incheind mandatul !

+3 (3 voturi)