Un fost şef SIE avertizează: „Anul acesta va fi de încercare totală pentru România.  Viktor Orban deja a lansat ideea că noi suntem adevăratul om bolnav al Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Talpeş Foto: Adevarul
Ioan Talpeş Foto: Adevarul

Fostul director al SIE, Ioan Talpeş, a susţinut, la Adevărul Live, că premierul maghiar Viktor Orban încearcă să demonstreze că România este bolnavul Europei, nu Ungaria, stat cu grave derapaje de la statul de drept. Scopul demersului? Liderul maghiar încearcă demonstreze că România nu poate prelua preşedinţia UE, la 1 ianuarie 2019, spune Ioan Talpeş.

„Anul acesta va fi unul de încercare totală pentru România. Ce se vizează? Să se demonstreze că suntem ceea ce «prietenul» nostru Viktor Orban deja a lansat: ideea că noi suntem adevăratul om bolnav al Europei, nu ei, iar omul acesta bolnav nu va putea conduce preşedinţia Consiliului UE“, a spus Ioan Talpeş, fost director al SIE, la Adevărul Live. 

Fostul director al SIE, Ioan Talpeş, a susţinut, într-o emisiune specială Adevărul Live, că războiul politic intern afectează extrem de grav imaginea României peste hotare. „Eu sunt un om care mai umblu şi pe la Bruxelles. Lumea aceea are o imagine catastrofală despre noi“, a spus Talpeş.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite