articolul anterior articolul urmator

Un gest frumos şi inutil al europarlamentarilor faţă de România

29
8 Nov 2018 08:56:59
Cristian Unteanu
FOTO EPA
FOTO EPA

29 Comentarii

M Costi
8.11.2018, 09:37:01

@Cristian Unteanu - Ne spuneti mai intai ca "....voturile finale ale reprezentanţilor Statelor Membre se dau exclusiv pe criterii politice şi pe baza configuraţiilor de interese şi alianţe din marile jocuri europene...." , ca mai apoi "...vom avea săptămâna viitoare două documente foarte dure la adresa statului de drept în România, ambele critice, ambele crescând la un nivel aproape intolerabil presiunea asupra oficialilor noştri..." !?! E clar , v-a cam scapat ...porumbelul din ....tastatura , orice s-ar face in Romania ( si Bulgaria ) nu prea conteaza , conteaza doar "...criterii politice ...interese şi alianţe din marile jocuri europene..." ! Sigur , alimentate de opozitia romana de la Bruxelles ( dna Macovei stie de ce ! ) si din tara . Restul sunt texte si lozinci propagandistice ! P.S. Cum va explicati dle Cr. Unteanu faptul ca despre Bulgaria , tara care n-a infiintat un DNA , n-a condamnat pt coruptie nici un prim-ministru , nici un ministru si nici un important politician , dar tara in care sunt asasinati frecvent politicieni si oameni de afaceri , nu vorbeste nimeni la bruxelles ca fiind o tara corupta si nimeni nu spune ca n-ar avea un "stat de drept" ? (Si n-au avut nicio problema sa asigure presedintia rotativa a Consiliului UE , cu toate ca premierul Borisov n-a fost vreodata vazut sau auzit sa vorbeasca altfel decat in limba bulgara ! ) Aveti o explicatie la aceasta diferenta de abordare a oficialilor UE fata de Bulgaria , comparativ cu Romania ?

-8 (22 voturi)
Hunter Hunter
8.11.2018, 11:13:01

Comisia Europeană, condusă de Jean-Claude Juncker, trebuie sa procedeze la fel cum a procedat cu Polonia, trebuie sa dea în judecată Romania la Curtea Europeană de Justiție, reclamând încălcarea independenței judiciare si sa oblige Romania sa abroge toate legile adoptate in favoarea infractorilor, sa oblige Romania sa o repuna in functie pe fosta Sefa a DNA si sa-i revoce pe judecatorii corupti de la CCR.

+10 (16 voturi)
Ghita Bizonu'
8.11.2018, 09:57:57

MK-am saturat de minciuniloe cu Schengenu! Acum cativa ani unu Hans-Peter Friedrich mintea „Uniunea Europeană verifică de mai multă vreme dacă România și Bulgaria sunt pregătite pentru intrarea în Schengen. Ultimul raport UE a constatat progrese, dar acestea nu sunt suficiente. România și Bulgaria trebuie să lupte cu mai multă hotărâre împotriva corupţiei. Cine îşi poate procura o viză cu şpagă în cele două ţări poate ajunge în Germania fără control la graniţe . Extinderea spaţiului Schengen poate fi acceptată de cetăţenii noştri doar dacă toate criteriile de aderare sunt îndeplinite. În acest moment condiţiile nu sunt îndeplinite”. Screiu ca MINTEA ptr ca in Grecia era deja milionu ala pe cvare l-a invitat cancelareasa Angela. Deci daca Bulgaria si Romania sunt in Cshengen oprice |refugiat" ajuns in Grecia (uneori cu ajutorul unor voluntarui germani) poate sa ajunga la Berlin... fara pasapot, viza samd

0 (8 voturi)
Lucifer
8.11.2018, 10:06:41

Refuzul sistematic al Europei de a nu permite accesul în Schengen al României este una din cele mai ticăloase acţiuni ale "Europei noastre". Acum este prea târziu fiindcă, probabil, nu va mai fi nicio Uniune Europeană.

-7 (17 voturi)
Equilibrium
8.11.2018, 12:18:54

Un popor nemeritat care asi alege conducatori nemeritati!

0 (6 voturi)