Un împrumut pierdut? Cum a dispărut din acte o datorie de 300.000 de euro a lui Cumpănaşu către un fost consilier de la Ministerul Economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Cumpanaşu. FOTO Mediafax
Alexandru Cumpanaşu. FOTO Mediafax

Alexandru Cumpănaşu, candidat la alegerile prezidenţiale, s-a împrumutat, în anul 2015, cu suma de 300 000 de euro de la Alexandru Ferariu, fost consilier la Ministerul Economiei, precizând că va returna banii în 2022, după cum a precizat Cumpănaşu în declaraţia de avere. Însă suma nu apare şi în declaraţiile celui care a oferit banii cu împrumut, deşi conform legii ar fi trebuit să fie acolo.

Suma de bani apare doar în declaraţia de avere pe care a depus-o Cumpănaşu, odată cu depunerea dosarului pentru alegerile prezidenţiale. În schimb,  în declaraţia de avere a lui Alexandru Ferariu, fost consilier la Ministerul Economiei, în prezent jurnalist, suma nu apare specificată, informează mainnews.ro.

„Am achitat împrumutul. M-am reglat cu domnul Ferariu”, a declarat Alex Cumpănaşu, pentru sursa citată, precizând că probabil prin 2018 a rezolvat această problemă.

Pe de altă parte, la categoria „împrumuturi acordate” din declaraţiile de avere ale lui Ferariu nu apare nicio menţiune privind suma menţionată. Contactat de mainnews.ro, Ferariu a spus că împrumutul acordat nu apare în ultima lui declaraţie de avere pentru că banii au fost achitaţi de Cumpănaşu în anul 2016. Alexandru Ferariu s-a întors în presă în februarie 2019, când redevenit prezentator al uei emisiuni de la BI TV 

Declaraţia de avere a lui Alexandru Cumpănaşu a iscat mai multe controverse în ceea ce priveşte sumele pe care acesta le-a primit din diferite contracte cu instituţii ale statului român, dar şi prin numărul proprietăţilor aflate pe numele candidatului la alegerile prezidenţiale.

Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române (IGPR) a început cercetările în dosarul penal care-i vizează pe cei opt candidaţi la alegerile prezidenţiale care au falsificat semnături, susţin surse din BEC pentru Adevarul. Legea prevede pedepse de la 3 luni la doi ani cu executare pentru fals în acte.

BEC a depus plângeri penale la Parchetul General pentru cei opt candidaţi care au falsificat aproape jumătate din semnături: Viorel Cataramă  - Partidul Dreapta Liberală; Miron Cozma - candidat independent; Maria Minea - Partidul Românilor Patrioţi de Pretutindeni; Cătălin Ivan - Partidul Alternativa Pentru Demnitate Naţională; Sebastian Constantin Popescu - Partidul Noua Românie, Alexandru Cumpănaşu - candidat independent; Ninel Peia - Partidul Neamul Românesc, Bobby Păunescu - candidat independent.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite